Tgrt Haber

TikTok algoritması Avrupa’da isteğe bağlı olacak: Peki neler değişecek?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
04 Ağustos 2023 16:04 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 16:05
TikTok algoritması Avrupa’da isteğe bağlı olacak: Peki neler değişecek?

Çinli sosyal medya platformu TikTok, Avrupa’daki kullanıcıları için algoritmada değişiklik yapacak. İşte ayrıntılar.

Dünyanın pek çok yerinde yasaklanan TikTok​, Avrupa’da da benzer sorunlar yaşamamak için kurallara olabildiğince uymaya çalışıyor.

Bu kapsamda Bytedance bünyesinde hizmet veren video akış platformu, Avrupa’da algoritmayı değiştirmeye hazırlanıyor. Bu değişiklik, AB'nin Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında olacak. Peki neler olacak?

TİKTOK’UN İÇERİK ÖNERİSİ YILLAR SONRA DEĞİŞİYOR

The Verge’ün haberine göre, Avrupa​'daki veri mahremiyeti ve kullanıcı güvenliği konuları, teknoloji şirketlerinin işleyişini gözden geçirme ve düzenleme baskısı oluşturdu. Bu bağlamda, TikTok da algoritmasını Avrupa'daki kullanıcılara yönelik isteğe bağlı hale getirme kararı aldığını açıkladı.

Çinli video platformu, Avrupa'daki kullanıcılarının veri mahremiyeti ve güvenliğini daha fazla önemseyerek, platformun algoritmasını isteğe bağlı hale getirmeye karar verdi.

Bu adım, Avrupa'daki kullanıcıların, kişisel tercihlerine daha fazla hakim olmalarını sağlayacak ve izledikleri içerikleri daha doğrudan kontrol etmelerine olanak tanıyacak.

Ayrıca yeni düzenlemeye göre Avrupa'daki TikTok kullanıcıları, içerik akışlarını platformun otomatik öneri sistemi yerine kendi belirledikleri tercihlere göre şekillendirebilecekler. Bu tercihleri belirlemek için kullanıcılar, video etiketleri, içerik kategorileri, dil tercihleri ve kullanıcı hesaplarını takip etme gibi özellikleri ayarlayabilecek. Bu şekilde, kullanıcılar istedikleri içerik türlerine daha hızlı erişebilecek ve daha fazla kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşayabilecek.

Son olarak TikTok'un kullanıcı verilerinin nasıl işlendiği ve algoritmanın içerikleri nasıl önerdiği konusunda daha fazla şeffaflık sağlanacak. Kullanıcılar, platformun nasıl çalıştığı ve verilerinin nasıl kullanıldığı hakkında daha detaylı bilgilere erişebilecek. Böylece, kullanıcılar gizlilik haklarının korunup korunmadığı konusunda daha fazla bilgi sahibi olacaklar.

Kaynak: The Verge
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...