Tgrt Haber

Twitter'a bir rakip daha: TikTok "metin paylaşma" özelliğini duyurdu

25 Temmuz 2023 11:18 - Güncelleme : 25 Temmuz 2023 11:18
Twitter'a bir rakip daha: TikTok "metin paylaşma" özelliğini duyurdu

Meta'nın Threads uygulamasını piyasaya sürmesinden kısa bir süre sonra TikTok, kullanıcılarının 1000 karakterle sınırlı olacak şekilde, duygu ve düşüncelerini yazılı olarak ifade edebilecekleri yeni özelliğini duyurdu.

Meta'nın Twitter​'a rakip olarak çıkardığı metin paylaşma uygulaması Threads gündemdeki yerini korurken, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok​'tan dikkat çeken bir hamle geldi.

TikTok, platformda fotoğraf ve video gönderilerinin yanı sıra, sadecemetin paylaşılmasına izin vereceğini duyurdu. Kullanıcılar bu özellik sayesinde 1000 karakterle sınırlı olacak şekilde, duygu ve düşüncelerini yazılı olarak paylaşabilecekler.

Metin gönderileri, çeşitli arka plan stilleri, müzikler, etiketler ve yazı fontları ile birçok farklı şekilde oluşturulabilecek. Görünüm açısından, tıpkı Instagram'daki hikaye paylaşımlarına benzeyen bir tasarımı bulunuyor. Kullanıcılar gönderilere ses, konum ve düetler ile de cevap verebilecekler.

TİKTOK'TA METİN PAYLAŞMA DÖNEMİ BAŞLADI

TikTok konuyla ilgili yaptığı açıklamada, metin gönderileri sayesinde kullanıcılara "kendilerini ifade etmenin başka bir yolunu" sunduğunu ifade etti. "Bu yeni özellikler sayesinde metin gönderileri herhangi bir video veya fotoğraf gönderisi kadar etkileşim alacak ve dinamik kalacak." denilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Kamera sayfasına eriştiğinizde, üç seçenek arasından seçim yapabileceksiniz: fotoğraf, video ve metin. Metni seçerek, gönderinizin içeriğini yazabileceğiniz metin oluşturma sayfasına yönlendirileceksiniz.

Gönderi sayfasına ulaştığınızda, içeriğinizi özelleştirmek için tanıdık seçenekler bulacaksınız. Bunlar arasında Ses ekleme, konumu etiketleme, yorumları etkinleştirme ve diğerlerinin yanı sıra Düetlere izin verme yer alır. Bu özellikler, metin gönderilerinizin herhangi bir video veya fotoğraf gönderisi kadar dinamik ve etkileşimli olmasını sağlar."

Twitter'a bir rakip daha: TikTok

TWİTTER ARTIK "X" OLDU

Elon Musk​, ünlü sosyal medya platformu Twitter'ın CEO'su olarak, markanın klasik "kuş" logosunu "X" harfi ile değiştirme kararı aldı. Twitter hesabının açıklama bölümünde "X.com" yazan Musk, bu hamlesiyle "X.com" adresini artık "twitter.com" olarak yönlendirdiğini açıkça ifade etti.

Elon Musk, SpaceX ve Tesla'nın da sahibi olmasının yanı sıra, Twitter'ı Ekim ayında satın almıştı ve bu tarihten itibaren platformda radikal değişikliklere imza atmıştı.

Kaynak: 9to5Mac

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: 9to5Mac

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...