Tgrt Haber

'TOGG satılacak' iddiaları sonrası açıklama geldi! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
07 Ekim 2024 22:27 - Güncelleme : 07 Ekim 2024 22:28
'TOGG satılacak' iddiaları sonrası açıklama geldi! 

Son günlerde ortaya atılan 'TOGG satılacak' iddiaları sonrası TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'dan açıklama geldi. Tosyalı iddialara ilişkin, "Gündemimizde yok" diyerek öne sürülen iddiaları yalanladı.

TOGG​'un yeni Yönetim Kurulu Başkanı olan Fuat Tosyalı, Ekonomi Gazetesi'ne verdiği röportajda, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) satılacağına dair söylentilere açıklık getirdi.

Tosyalı, TOGG’un herhangi bir yabancı gruba ya da Çinli firmalara satılması gibi bir planın olmadığını belirterek, "Tam tersine, TOGG yeni yönetimle birlikte daha da büyüyecek ve gelişecek" dedi.

'TOGG satılacak' iddiaları sonrası açıklama geldi!  - 1. Resim


"TÜRKİYE'YE BİR YATIRIM AŞKI DOĞDU"

Çin​'in otomobil​ endüstrisinde büyümesi ve Türkiye​ pazarına yönelik ilgisini de değerlendiren Tosyalı, ilginin TOGG'dan sonra olduğunu öne sürerek, "Biz geçen yıl TOGG’da sipariş açtık ve 20 bin otomobil vereceğimizi söyledik. 177 bin kişi önden sipariş başvurusu yaptı, herkes kuyruktaydı. Çin’de de devasa firmalar var ama bir tanesi Türkiye’ye yatırıma gelmedi. ‘Türk halkı orada otomobil bulamıyor, gidip orada yatırım yapalım’ demediler. Sonra Türkiye’de bir yatırım aşkı doğdu, yatırım yaptılar. Çünkü ülkelerinde satamıyorlardı, tüketim talebi kalmadı" diye konuştu.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aylin 7 Ekim 2024 22:33

Ağızları bir yere takmışlar sanki herkesin TOGG'u almak için sıraya girmesine mi sebep olmalıydı acaba

Sonraki Haber Yükleniyor...