Tgrt Haber

Troy kart kimin, hangi bankanın? Visa kartlara boykot sonrası talep arttı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
07 Kasım 2023 20:04 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 20:07
Troy kart kimin, hangi bankanın? Visa kartlara boykot sonrası talep arttı!

Son günlerde Visa ve diğer yabancı menşeili kartlar boykot edilirken, vatandaşın talebi Troy karta oldu. Peki Troy kart kimin, hangi bankanın?

İsrail’e yönelik başlatılan boykot kampanyalarına, yemek zincirinin ardından bu kez de finans sistemleri eklendi. Mastercard ve Visa kartlarını iptal ettirerek boykot ettiren vatandaşlar, Troy karta yöneldi. Peki Troy kart kimin, Troy kart hangi bankaya ait? 

Yabancı menşeili kartları boykot eden vatandaşlar, yerli ödeme sistemi olarak bilinen Troy’a yönelmeye başladı. İşte Troy kart hakkında merak ettiğiniz her şey…

TROY KART NEDİR, HANGİ ŞİRKETİN?

TROY, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (“BKM”) tarafından kurulan ve işletilen bir kartlı ödeme sistemidir. BKM​, TROY faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde BDDK’dan kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni almıştır. Ayrıca BKM’nin bir diğer faaliyeti olan ödeme sistemi işleticiliği nedeniyle, yürürlükteki yasalar uyarınca 10 Mart 2016 tarihinde TCMB’den de onay alınmıştır.

Troy kart kimin, hangi bankanın? Visa kartlara boykot sonrası talep arttı!

Peki Troy kart nasıl kullanılır?

Troy, talep etmeniz durumunda mevcut kartlarınızı değiştirebileceğiniz gibi bankanızdan TROY logolu yeni bir kart talebinde de bulunabilirsiniz. Detaylarla ilgili olarak; TROY logolu kart sunan banka veya elektronik para kuruluşları ile temasa geçmekte fayda var.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...