Tgrt Haber

Trump'ın tutuklanma görüntüsü gündem olmuştu: Yapay zeka Midjorney için ücretsiz denemeler durduruldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
31 Mart 2023 10:45 - Güncelleme : 31 Mart 2023 10:56
Trump'ın tutuklanma görüntüsü gündem olmuştu: Yapay zeka Midjorney için ücretsiz denemeler durduruldu

Geçtiğimiz günlerde Trump'ın yapay zeka ile oluşturulan görüntüsü gündemi epey sarsmıştı. Söz konusu yapay zeka teknolojisi giderek kötüye kullanılırken, Midjourney Image isimli şirket yazılımın ücretsiz olarak kullanılmasını devre dışı bıraktı.

Yapay zekanın gelişimi hızla devam ediyor. Ancak bu teknoloji zaman zaman kötüye kullanılıyor ve Trump'ın tutuklanmasına ilişkin oluşturulan görüntü de bunun tehlikesini açıkça gözler önüne serdi. 

Midjourney​ ile oluşturulan görüntülerde eski ABD Başkanı DonaldTrump'ın zorla alınarak tutuklandığı gündemi epey etkilemişti. Şimdi ise projenin şirketi Midjorney Image kısıtlama getirdi ve herkese açık olarak sunulan ücretsiz denemeleri durdurma kararı aldı.

MİDJORNEY ARTIK ÜCRETSİZ KULLANILAMAYACAK

Metni görüntüye çevirerek gerçekçi fotoğraflar oluşturan Midjourney, şirket tarafından yapılan açıklamaya göre artık ücretsiz denemeleri sunmayacak. 

Midjourney'in başkanı David Holtz, "çok sayıda insanın ücretsiz görüntü oluşturmak için tek seferlik hesaplar oluşturduğunu" söyleyerek hizmeti askıya aldığını gazetecilere açıkladı.

Trump'ın tutuklanma görüntüsü gündem olmuştu: Yapay zeka Midjorney için ücretsiz denemeler durduruldu

Holtz, talepteki artışın Midjourney eğitim videosunun Çin'de viral hale gelmesinden kaynaklanabileceğini tahmin etti. Aynı zamanda, şirket geçici bir GPU sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığını da belirtti. 

TRUMP'IN GÖRÜNTÜLERİ NEDEN OLDU

Giderek popülerleşen Midjourney'in ücretsiz deneme sürümünü kaldırmasındaki en büyük neden Donald Trump​ olayı. Kullanıcılardan bazısı yapay zekayı kötüye kullanarak Donald Trump'ın tutuklanmasına ilişkin görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştı. 

Öte yandan Papa'ya giydirilen mont da gündem olan konulardan bir başkası. Her ne kadar Midjourney'in sahibi platformdaki ücretsiz versiyonun amaçla askıya alınmadığını söylese de, güvenilir kaynaklar tek sebebin bu olduğunu savunuyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...