Tgrt Haber

Tüm Windows kullanıcılarını etkiliyordu: Microsoft 5 yıllık sorunu nihayet çözdü!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
10 Nisan 2023 15:24 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 15:26
Tüm Windows kullanıcılarını etkiliyordu: Microsoft 5 yıllık sorunu nihayet çözdü!

Microsoft ve Mozilla ekibi Windows’ta yoğun CPU kullanımına neden olan sorunu 5 yıl aranın ardından giderdi. Söz konusu sorun tüm Windows cihazları etkilerken, yeni güncelleme ile çözüm nihayet geldi.

Windows​ yüklü bilgisayarlarda en çok kullanılan tarayıcılar arasında Chrome, Microsoft Edge, Firefoxve Opera gibi uygulamalar yer alıyor. 

Her tarayıcının kendine özgü özellikleri bulunurken, Mozilla tarafından geliştirilen Firefox’ta 5 yıldır var olan bir sorun mevcuttu. Neyse ki hem Microsoft hem de Mozilla ekibi geç de olsa bu sorunu çözdü.

FİREFOX’UN 5 YILLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Windows cihazları etkileyen sorunda Mozilla Firefox’un, Chrome ve Microsoft Edge’e kıyasla çok fazla CPU tükettiği tespit edilmişti. 

Tüm Windows kullanıcılarını etkiliyordu: Microsoft 5 yıllık sorunu nihayet çözdü!

Windows Defender ve Antimalware Service Executable (MsMpEng.exe) hizmetiyle ilgili olan bu sorun, her iki şirketin ortak çalışmasıyla çözüme kavuştu. 

Örneğin yukarıdaki grafikte tarayıcılar arası CPU kullanımı yer alıyor. Grafilte Firefox, hem Microsoft Edge hem de Chrome’a kıyasla daha fazla CPU kullanarak bilgisayara zarar veriyor.

Neyse ki çözüm uzun yıllar sonra geldi. Microsoft, işletim sistemi güncellemelerinden ayrı olarak ‘düzenli tanım güncellemeleri’ kapsamında yeni bir güncelleme sunacak. Söz konusu güncellemeyle tüm Windows sistemlerindeki yoğun CPU kullanım sorunu da giderilmiş olacak.

Sizler de sık sık Windows ve Windows Defender güncellemelerini yaparak Firefox’taki bu sorundan kurtulabilirsiniz. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...