Tgrt Haber

Tur rehberi aramanıza gerek yok! Meta'nın akıllı gözlüğüne yeni özellik

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Engadget.com
13 Mart 2024 13:19 - Güncelleme : 13 Mart 2024 13:19
Tur rehberi aramanıza gerek yok! Meta'nın akıllı gözlüğüne yeni özellik

Meta'nın akıllı gözlükleri, yeni özellikle bir tur rehberi gibi çalışarak çevresindeki önemli noktaları tanımlayıp kullanıcılara bilgi sunabilecek. Meta yetkilileri, özelliğin nasıl çalıştığını örnek bir fotoğrafla anlattı.

Meta​, Ray-Ban ile ortaklaşa geliştirdiği akıllı gözlüğe geçtiğimiz yıl yapay zeka​ destekli görsel arama özelliği eklendiğini duyurmuştu. Engadget'in haberine göre, en son beta sürümüyle birlikte gözlüğü adeta bir tur rehberine çeviren bir özellik tanıtıldı.

Meta'nın Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Andrew Bosworth, sosyal medya platformu Threads'te paylaştığı bir gönderide, bundan böyle uygulamanın çeşitli konumlardaki önemli noktaları tanımlayıp kullanıcıya onlar hakkında bilgi verebildiğini ve bir tür tur rehberi gördüğünü yazdı.

TUR REHBERİ GİBİ HER ŞEYİ AÇIKLIYOR

Bosworth, ABD'deki Golden Gate Köprüsü'nün neden turuncu olduğunu, San Francisco'daki "boyalı kadın evlerinin" tarihini ve daha fazlasını açıklayan birkaç örnek fotoğraf gösterdi. Bunlar için açıklamalar görsellerin altında metin olarak göründü.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg de Instagram'da paylaştığı bir gönderide, Montana'da çekilen birkaç video aracılığıyla gözlüğün yeni yeteneklerini gözler önüne serdi. Bu kez gözlükler, karın nasıl oluştuğunu açıklarken, Büyük Gökyüzü Dağı'nın ve Roosevelt Kemeri'nin tarihini sesli olarak anlattı.

Tur rehberi aramanıza gerek yok! Meta'nın akıllı gözlüğüne yeni özellik - 1. Resim

Meta, ortamınıza göre soruları yanıtlamasına olanak tanıyan yeni "multimodal" yeteneklerin bir parçası olarak geçen yıl düzenlediği Connect etkinliğinde bu özelliğin önizlemesini yapmıştı. Bu da, Meta'nın tüm akıllı gözlüklerinin kısmen Bing Arama tarafından desteklenen gerçek zamanlı bilgilere erişim kazanmasıyla mümkün oldu.

Bu özellik, Google Lens'e benzer şekilde, kullanıcıların Ray-Ban akıllı gözlüklerin ardından gördükleri şeyleri göstermelerine ve yapay zekaya bu konuda (meyveler veya çevrilmesi gereken yabancı metinler gibi) sorular sormalarına olanak tanır.

Kaynak: Engadget.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...