Tgrt Haber

Türkiye kendi çipleri için harekete geçti: SSB Başkanı son gelişmeyi duyurdu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SavunmaSanayiST
11 May 2023 16:45 - Güncelleme : 11 May 2023 16:46
Türkiye kendi çipleri için harekete geçti: SSB Başkanı son gelişmeyi duyurdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Elazığ'da yaptığı açıklamada Türkiye'de çip üretimini desteklemek ve bu konuda gerekli yatırımları hayata geçirmek amacıyla 'TÜYAR' isimli şirket kurulduğunu açıkladı.

Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle TÜBİTAK ve Katar Hamad Bin Halife Üniversitesi arasında Türkiye’nin yerli ve milli çip üretim tesisinin kurulması için iş birliği anlaşması imzalanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan önemli bir açıklama yapıldı. SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Elazığ​'da yaptığı açıklamada Türkiye'nin kendi çiplerini üretmesi amacıyla kurulan TÜYAR şirketi hakkında bilgi paylaştı.

İLK ADIM ELAZIĞ'DA ATILACAK

SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TÜYAR'ın ana sorumluluğunun Türkiye'deki çip politikasını incelemek, onunla ilgili çeşitli iş birliği ve yatırımları hayata geçirmek olduğunu açıkladı. Demir konuşmasına "Çip kılıflama diye ilk adımı TÜYAR şirketimizle beraber burada (Elazığ) atacağız inşallah" sözleriyle devam etti.

DUVAR ARKASI RADAR SİSTEMİ GELİŞTİRİLİYOR

İsmail Demir, yönetim kurulu başkanı olduğu STM​ şirketi tarafından geliştirilmiş Duvar Arkası Radar (DAR) sisteminin uzun zaman önce çok ihtiyaç olmaması sebebiyle rafa kaldırıldığını belirtti. Duvar arkasını görüntüleyen ve oradaki canlı varlığı tespit eden bu sistem terörle mücadelede de kullanılıyordu.

"Deprem sırasında elimizde bulunan ürünleri deprem bölgesine gönderdiğimizde ürünün ne kadar etkili olduğunu gördük. 30’a yakın vatandaşımızın enkazdan çıkartılmasında ve tespitinde etkili oldu." diyen İsmail Demir, savunma sanayi teknolojilerinin, afetle ilgili teknolojilerde kullanılacak ürünler oluşturması açısından önemli olduğunu belirtti.

Demir "onlarca yeni ürünün hem Türkiye’de hem dünyada kullanılmasının önünü açtı. Bu ürünümüzün Elazığ’da üretilmesiyle ilgili STM şirketimizi harekete geçirmiş olacağız. Bu da ikinci ürünümüz olacak. HAVELSAN ve STM’nin önderliğini yaptığı, siber güvenlik ve çeşitli simülasyon yazılımlar gibi çok geniş bir alanı kapsayan yazılımlar var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: SavunmaSanayiST

Kaynak: SavunmaSanayiST

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...