Tgrt Haber

Türkiye'nin ilk uçak gemisi denize iniyor: TCG Anadolu'nun teslimat tarihi açıklandı!

06 Nisan 2023 16:00 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 16:09

Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu için geri sayım başladı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, geminin Deniz Kuvvetleri'ne teslim edileceği tarihi duyurdu.

Savunma Sanayii​ alanındaki gelişmelerin ardı arkası kesilmezken, Türkiye'nin ilk uçak gemisiTCG Anadolu​ için de önemli bir gelişme paylaşıldı.

İnşaası tamamlanan TCG Anadolu amfibik hücum gemisi için ilk teslimat pazartesi günü gerçekleşecek. Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilecek uçak gemisinin duyurusu Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından yapıldı.

TCG ANADOLU İÇİN İLK TESLİMAT GERÇEKLEŞİYOR

2014'te yapımına başlanan 232 metre uzunluğundaki gemi hizmete giriyor. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir konuya ilişkin şunları söyledi:

''Kablosundan vanasına kadar çok sayıda aklınızın alamayacağız kadar sistem var. Pazartesi günü TCG Anadolu Gemisi'ni deniz kuvvetlerine teslim töreni yapacağız. Bu projelerle yerli savunma sanayini kalkındırmakla kalmıyoruz, ülkemize korkunç maddi kazanımlar sağlıyoruz. Böyle iddialı rakamlarla proje yaptıklarında yurt dışına ihraç oranları ortaya çıktığında oradaki marjlarını artırabiliyorlar.'' 

TCG ANADOLU TEKNİK ÖZELLİKLERİ

TCG Anadolu tam donanımlı 8 helikopter bulundurabilecek kapasitesi var. Kıtalararası görevlere çıkabilecek elverişliliğe sahip olan geminin 12 derecelik eğime sahip rampası bulunuyor. Bu rampadan insansız hava araçlarının kalması planlanırken gemi toplam 1400 kişi taşıyabilecek. 

Öte yandan gemi içinde ameliyathane, diş tedavi üniteleri ve yoğun bakım ile enfeksiyon odalarının da bulunduğu en az 30 yatak kapasiteli askeri hastaneye de sahip olarak tasarlandı.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...