Tgrt Haber

Türkiye’nin yeni 'saldırı uçağı' iddiası! Görüntüleri yayınladılar: Bayraktar TB4 fırtınası

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2022 14:57 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 17:09
Türkiye’nin yeni 'saldırı uçağı' iddiası! Görüntüleri yayınladılar: Bayraktar TB4 fırtınası

Ukrayna’da üretimlerini arttıracak olan Baykar şirketine ilişkin çok çarpıcı iddia ortaya atıldı. Ukrayna basını Türk SİHA’larının yeni bir projesinin olduğunu görüntülerle öne sürdü. Baykar’ın Bayraktar TB2 ile TB3 gibi projelerden sonra Bayraktar TB4 geliştireceği belirtildi.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türk SİHA’ları projesine birbirinden farklı özellikleriyle yeni projeler ekleniyor. Rusya-Ukrayna savaşıyla öne çıkan Bayraktar​ TB2’lere TCG ANADOLU gibi deniz platformlarında kullanılmak için TB3’lerin de ekleneceği ve üretimin artacağı müjdesi verilmişti. Türk SİHA’larının mimarı Selçuk Bayraktar​ ve Baykar​ şirketi insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA projesiyle tüm dünyanın ilgisini çekti ve birçok ülke Bayraktar SİHA’ları almak için sıraya girdi.

Üretim çerçevesinde Ukrayna’ya yatırım yapacak olan Baykar şirketine ilişkin Ukrayna’dan açıklama gelmişti. Zelenski, Baykar CEO'su Haluk Bayraktar ile Kiev'de gerçekleştirdiği toplantıdan sonra internette Cuma günü yaptığı paylaşımda, "Ukrayna'da kurulacak Baykar fabrikası inşaatının detaylarını ve Ukrayna üretimi parçalar kullanılarak üretilecek yeni ürünleri değerlendirdik" dedi.

UKRAYNA BASININDAN ÇARPICI İDDİA

Kanatları katlanabilen ve daha güçlü bir motora sahip Bayraktar TB3 ile KIZILELMA’nın 2023’te hazır olması beklenirken Ukraynalı yayın kuruluşu Defence Express, Türk SİHA’larıyla ilgili çok çarpıcı iddiayı ortaya attı.

GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Bayraktar SİHA’nın bir çeşidine değinen haber sitesi, Baykar tarafından Ukrayna’ya açılacak SİHA​ fabrikasının tasarım fotoğraflarına dayanarak Bayraktar TB4 adında yeni bir SİHA’nın geliştirildiğini öne sürdü.

Türkiye’nin yeni 'saldırı uçağı' iddiası! Görüntüleri yayınladılar: Bayraktar TB4 fırtınasıTürkiye’nin yeni 'saldırı uçağı' iddiası! Görüntüleri yayınladılar: Bayraktar TB4 fırtınası

BAYRAKTAR TB4 GELİYOR

Görüntüsü paylaşılan ve Bayraktar TB4 olduğu iddia edilen İHA’nın, genel hatlarıyla BAYRAKTAR TB2​ ve TB3’e benzediği ancak gövdesinin çok daha basık olduğu görülüyor. Bu basıklık, ‘radar kesit alanı (RKA)’nın azaltılması açısından oldukça önemli. Düşük bir RKA’ya sahip olan Bayraktar TB2, hasım hava savunma unsurları tarafından oldukça zor bir şekilde tespit ediliyor.

Bayraktar TB4 adında yeni ve daha düşük RKA’lı bir platform geliştirilmesi durumunda, hava savunma unsurlarının işlerinin daha da zorlaşacağı üzerine duruluyor. Geliştirilmesi durumunda BAYRAKTAR TB4’ün iç silah istasyonlarına sahip olup olmayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...