Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
18 saat 36 dakika önce

ABD'yi vuran Helene Kasırgası'nda iPhone'lar devreye girdi: Binlerce canı kurtardı

ABD'yi vuran Helene Kasırgası'nın yıkıcı etkisiyle birçok bölgede elektrik ve hücresel hizmetler kesintiye uğradı. Apple'ın iOS 18 ile sunduğu uydu üzerinden mesajlaşma özelliği hayatta kalanlar için merhem oldu. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
19 saat 14 dakika önce

Epic Games, Samsung'u mahkemeye verdi! Hedefte 'Otomatik Engelleyici' özelliği var

Epic Games, Samsung'un yeni cihazlarında varsayılan olarak etkinleştirilen "Otomatik Engelleyici" özelliğinin kullanıcıların Epic Games Store’u yüklemesini zorlaştırdığı iddiasıyla, Google ve Samsung'a karşı yeni bir dava açtı.
Teknoloji - Teknoloji
20 saat 31 dakika önce

TEKNOFEST Adana için geri sayım başladı! ANKA-3'ten Bayraktar TB3'e, festivalde sergilenecek ürünler

TEKNOFEST Havacılık, Teknoloji ve Uzay Festivali, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana Havalimanı’nda düzenlenecek. 128 kurumun katılacağı festivalde, ANKA-3 ve Bayraktar TB3 gibi insansız hava araçları ilk uçuşlarını yapacak. ASELSAN, milli teknolojilerini sergilerken, çeşitli akrobasi gösterileri, simülasyonlar ve bilimsel atölyeler de ziyaretçilere sunulacak.
 - Sonunda bunu da yaptı!
21 saat 15 dakika önce

Yapay zeka 'Bilmiyorum' diyemiyor! Akılalmaz detaylar ortaya çıktı

Valencia Politeknik Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, yapay zeka sohbet robotlarının, bilmedikleri konularda bile kendinden emin cevaplar vererek kullanıcıları yanılttığını ortaya koydu. Gelişmiş modellerin daha sık hata yaptığını belirten araştırmacılar, bu sorunun önüne geçmek için ne yapılması gerektiğini de anlattı.
 - Adını altın harflerle yazdıracak
22 saat 9 dakika önce

Türkiye'nin yeni vurucu gücü! MARLIN savunmada adını altın harflerle yazdıracak

Türkiye, savunma sanayisindeki yerli ve milli atılımlarına devam ediyor. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, MARLIN (ASUW) insansız deniz araçlarından KUZGUN (KY) seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışını sosyal medya hesabından paylaştı. Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki başarılarına vurgu yapan Görgün, "Türkiye’nin adını, savunma teknolojilerinde öncü ülkeler arasına altın harflerle yazdırmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Teknoloji - Teknoloji
23 saat 19 dakika önce

Bu sefer Google kopyaladı! Yıllardır iPhone'da olan özellik Android telefonlara geliyor

Apple, iPhone'lara eklediği özelliklerin Android cihazlarda zaten var olması sebebiyle "kopyacı" olarak itham ediliyor. Bu sefer Google, iPhone'dan özellik kopyaladı. Android cihazların çağrı ekranı, çok yakında iPhone'larınkine benzeyecek.
Teknoloji - Teknoloji
23 saat 49 dakika önce

YouTube, SESAC ile anlaştı! Kaldırılan şarkılar geri dönüyor

YouTube ve SESAC arasındaki lisans anlaşmazlığı nedeniyle kaldırılan Adele, Britney Spears ve birçok ünlü sanatçının şarkıları, iki şirketin yeniden anlaşmaya varmasıyla geri dönüyor. YouTube, engellenmiş içeriklerin ne zaman erişime açılacağını, yaptığı açıklamayla duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ekim 2024 - 10:59

Engelli bireylerin hayatını değiştirecek! Gözlerle kontrol edilen tekerlekli sandalye geliştirildi

Trakya Üniversitesi'nden Tekno-Trakya ekibi, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak göz hareketleriyle kontrol edilebilen bir tekerlekli sandalye geliştirdi. Kişiye özel tasarlanan kask ve sensörler sayesinde, fiziksel temasa ihtiyaç duymadan tekerlekli sandalye yönlendirilebiliyor.
 - Yeni sürüm, Türk tatlısıyla anılacak
01 Ekim 2024 - 10:08

Android 16'nın ismi için büyük sürpriz! Türk tatlısını tercih ettiler

Google'ın yeni işletim sistemi Android 15 daha tüm cihazlara gelmeden, Android 16 sürümünün tatlı ismi belli oldu. Ortaya çıkan bulgulara göre, bu sürümde Türk mutfağının efsane tatlılarından biri kullanılacak.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ekim 2024 - 09:19

Çalınan Ferrari, akla hayale gelmeyecek bir yöntemle bulundu

ABD'nin Connecticut eyaletinde bir araba hırsızı, 20 milyon değerindeki Ferrari otomobili çaldı. Ancak, cebinden beş kuruş çıkmadan lüks bir araba sahibi olduğunu düşünen hırsızın belki de aklının ucundan bile geçmeyen bir şey başına geldi. Küçük bir AirPods kulaklık, yakayı ele vermesine sebep oldu.
 - Konsollar bibloya dönüştü
01 Ekim 2024 - 09:18

PlayStation küresel çapta çöktü! Konsollar bibloya dönüştü

Sony'nin PlayStation Network (PSN) hizmeti, küresel çapta çöküntüye uğradı. Neredeyse 1 güne ulaşan bekleyişin ardından Sony'nin sessizliği, kullanıcıların öfkelenmesine neden oldu. PlayStation konsollarının hiçbirine erişim sağlanamıyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Eylül 2024 - 11:54

Türkiye'nin ilk vurucu İHA'sı KARGU zırh delici harp başlığı ile hedefi yerle bir etti

Türk savunma sanayisinin öncü firmalarından STM erörle mücadele etkin kullanılan vurucu İHA'sını test etti. Türkiye'nin ilk milli vurucu İHA'sı 'STM KARGU'ya mühimmat başlığı entegre edildi. STM KARGU zırh delici harp başlığı ile hedefi tam isabetle vurdu.
 - Kuyruklu yıldız Dünya'ya yaklaşıyor!
30 Eylül 2024 - 11:30

Kuyruklu yıldız Dünya'ya yaklaşıyor! Çıplak gözle görülmeye başlandı

Yeni Keşfedilen bir kuyruklu yıldız birkaç hafta içinde Dünya'ya en yakın konumundan geçecek. Üstelik kuyrukluyıldızı gökyüzünde çıplak gözle de görmek mümkün olacak. Peki bu gök cismini görmek için nereye bakmalıyız? İşte detaylar...
 - ASELSAN'dan ambargolara füze!
30 Eylül 2024 - 09:29

ASELSAN'dan ambargolara füze! Azerbaycan ile kritik sözleşme imzalandı

ASELSAN, Azerbaycan’ın Karabağ harekatı sırasında Türk SİHA’larının kullandığı kameralara ambargo koyan Kanada'ya Azerbaycan'dan cevap verdi. Azerbaycan, TOLUN mühimmatı ve ASELFLIR-500 Elektro-Optik sistemi tedarik etmek amacıyla bir sözleşme imzaladığını duyurdu.
 - 200 kiloluk uyduyu parçalayacaklar! İşte sebebi
29 Eylül 2024 - 17:39

Avrupa Uzay Ajansı'ndan çılgın deney! Uyduyu atmosferde paramparça edecekler

ESA, 2027’de fırlatacağı DRACO adlı uyduyu atmosfere yeniden girerken parçalayarak, uyduların nasıl dağıldığını incelemeyi ve uzay çöpü sorununu azaltmayı hedefliyor. Bu görev, 2030'a kadar "Sıfır Enkaz Tüzüğü" kapsamında yeni uzay çöpü oluşumunu engellemek için yapılan çalışmalardan biri olacak.
 - Hiç görmediğiniz sızıntılar ortaya çıktı
29 Eylül 2024 - 17:02

GTA 6'nın sızıntıları ve oynanış görüntüleri ortaya çıktı! İşte oyunun son hali

Herkesin merakla beklediği oyun Grand Theft Auto VI'nın (GTA 6) çıkış tarihi ile ilgili bir takım spekülasyonlar ileri sürülmüştü. Rockstar Games'in üst şirketi Take-Two yayımladığı son raporda 2025 yılının sonbaharını belirtti. Rockstar Games'in ince eleyip sık dokuduğu GTA VI'nın hiç görmediğiniz yapım aşamasındaki sızıntıları ve oynanış görüntülerini sizler için bir video da bir araya getirirken, gözden kaçan küçük detaylara da yazımızda yer verdik.
Teknoloji - Teknoloji
29 Eylül 2024 - 16:59

Valve, Deadlock için hile karşıtı önlem yayınladı: Hilecileri kurbağaya çeviriyor

Valve'ın yeni oyunu Deadlock, hile yapan oyuncuları cezalandırmak için onları kurbağaya dönüştüren sıra dışı bir sistemi devreye soktu. Hileciler, maç boyunca küçük bir kurbağa olarak dolaşmak zorunda kalıyor. Daha da ilginci Valve, buna benzer bir sistemi Counter-Strike oyunu için de düşünmüş.
Teknoloji - Teknoloji
29 Eylül 2024 - 16:03

Yeni Cupra Leon Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri!

Makyajlanan Cupra Leon modeli Türkiye'de üç versiyon ile satışa sunuldu. Güncellenen tasarımı, Matrix LED farları ve geniş iç mekanıyla dikkat toplayan model, 1 milyon 860 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta. En üst pakete sahip olmak isteyenlerin ise daha fazlasını vermesi gerekiyor.
 - iPhone 16'da bir hata daha çıktı!
29 Eylül 2024 - 15:33

iPhone 16'nın sorunları bitmiyor: Wi-Fi özelliği kusurlu çıktı

Apple'ın iPhone 16 modeli çıktığı günden beri can sıkan sorunlarla gündemde. Yeni iPhone'lar, bir amiral gemisi akıllı telefona yakışır şekilde Wi-Fi 7 özelliğine sahip olsa da Apple'ın bant genişliğini 160 MHz ile sınırladığı iddia ediliyor. Bu da kablosuz bağlantı performansının beklentileri karşılamamasına neden oluyor.
 - Ücretsiz dönem bitiyor
29 Eylül 2024 - 14:41

Samsung kullanıcılarına kötü haber! İkonik özellik ücretli oluyor, tarih verildi

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, şu ana kadar ücretsiz sunduğu Galaxy AI özelliklerini ücretli yapabilir. Firma, Galaxy S24 ve Z Flip 6 / Z Fold 6 modellerini tanıtırken verdiği bu bilgiyi geçtiğimiz günlerde Galaxy S24 FE modelini duyururken bir kez daha dile getirdi. Peki Galaxy AI ne zaman ücretli olacak?
Sona Git