Tgrt Haber

Twitch'ten yasaklanan yayıncılara müjde! Geri dönüş yolu açıldı, ama bir şartla!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Polygon.com
02 Kasım 2023 12:30 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 12:40
Twitch'ten yasaklanan yayıncılara müjde! Geri dönüş yolu açıldı, ama bir şartla!

Twitch, herhangi bir sebeple yasaklanmış yayıncılarına geri dönüş kapısını resmen açtı. 'Yüksek düzeyde zararlı bir faaliyette bulunmadığına' karar verilen kullanıcılar kanalına kavuşabilecek.

Twitch, yasaklanan yayıncılar için geri dönüş kapısını yeni kurallarıyla resmen açtı. Şirket, resmi destek hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, platformda engellenen ve kendilerini haksız yere engellenmiş hisseden yayıncıların cezalarının kaldırılması için yeni politikaları paylaştı.

Güncellemeye göre, en az altı aydır yasaklı olan ve platforma geri dönmek isteyen yayıncılar, cezalarının kaldırılması için Twitch'e başvurabilecek. Süresiz olarak yasaklanan isimler de bundan faydalanabilecek.

ŞİDDETE TOLERANS SIFIR

Twitch, ceza alan yayıncılara ikinci bir şansı sunmaya hazırlanırken, tolerans göstermeyeceği durumları da detaylandırdı. Süresiz olarak yasaklanma sebebi "tehdit, şiddet ve yasa dışı faaliyetlerde bulunmak" olan kanallar hiçbir şekilde itirazda bulunamayacaklar.

https://twitter.com/TwitchSupport/status/1719431846767804488

Twitch'in bu adımı, platformun moderasyon sorunlarıyla mücadele etme çabalarının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Hatırlanacağı üzere, daha önce de çeşitli önlemler alarak yasa dışı içeriklere ve şiddeti teşvik eden eylemlere karşı mücadele etmiş ve birçok tanınmış yayıncıyı yasaklamıştı.

Twitch'in Müşteri Güveni Başkan Yardımcısı Angela Hession, bu konuda yaptığı açıklamada, "Yasaklama süreci genel olarak zor olabilir çünkü kötü niyetli kişiler her zaman bir yol bulabilirler. Ancak eğitim ve toplumsal beklentileri netleştirme yolunda çaba gösteriyoruz. İnsanların hata yapabileceğini kabul etmeliyiz ve eğer bu hata ciddi bir zarara yol açmamışsa, itiraz ve geri dönme fırsatı tanımalıyız." ifadelerini kullandı.

İtiraz süreci, Twitch'in Güvenlik Operasyonları ekibi tarafından incelenecek olan bir başvuru portalı üzerinden başlayacak. Yayıncının gerçekten haksız yere ceza aldığına karar verilir veya tehdit, şiddet ve yasa dışı faaliyetlerde bulunmadığı tespit edilirse, yasağı kaldırılacak.

Kaynak: Polygon.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...