Tgrt Haber

Twitter hesabı ve verileri kalıcı olarak nasıl silinir?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
04 Temmuz 2023 14:03 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 14:04
Twitter hesabı ve verileri kalıcı olarak nasıl silinir?

Twitter hesap silme ve dondurma işlemleri nasıl yapılır? Hem mobil hem de masaüstü için Twitter kalıcı olarak hesap kapatma yöntemlerini anlattık.

Twitter​, gün geçtikçe ücretsiz kullanıcılar için işlevsiz hale gelmeye başladı. Uzun video paylaşma, tweet düzenleme ve hesap doğrulama gibi özelliklerin yanı sıra, birden fazla hesabınızı aynı anda yönetmenizi sağlayan TweetDeck'i kullanmak için de artık para ödemeniz gerekiyor.

Tüm bunlar yetmiyormuş gibi, artık Twitter Blue​'ya üye değilseniz istediğiniz kadar tweet görüntüleyemiyorsunuz. Kısa bir süre önce şirket, günlük tweet görüntüleme sınırını doğrulanmış hesaplar için 10 bin, doğrulanmamışlar için 1000 ve doğrulanmamış yeni kullanıcılar için 500 olarak sınırladı.

Twitter'ın her fırsatta sizden bir bahaneyle para istemesinden artık sıkıldıysanız ve uygulamayı kullanmak istemiyorsanız, hesabınızı nasıl kapatabileceğinizi sizler için anlattık. Rehberimizdeki Twitter hesap silme aşamaları, günceldir ve sadece 5 dakika içinde hesabınızı ve verilerinizi kalıcı olarak silmenizi sağlar.

TWİTTER HESAP SİLME - MASAÜSTÜ

Twitter hesap kapatma işlemleri masaüstünde ve mobilde farklılık gösteriyor. Ancak endişe etmenize gerek yok. Her iki mecra için de ayrı ayrı aşamaları anlatıyoruz. İşte masaüstü için Twitter hesap kapatma ve silme işlemleri...

  • Twitter.com adresine gidin.
  • Giriş yapın ve sol alt köşede bulunan "Daha fazla" butonuna tıklayın.
  • Açılan menüden "Ayarlar ve gizlilik" seçeneğini seçin.
  • Sol taraftaki menüden "Hesap" bölümünü açın.
  • Hesap bölümünde "Hesabımı devre dışı bırak" seçeneğine tıklayın.
  • Devre dışı bırakma prosedürü hakkında bilgilendirici bir mesaj alacaksınız.
  • Hesabınızı kalıcı olarak kapatmak istiyorsanız, "Hesabını kalıcı olarak kapat" bağlantısına tıklamanız yeterli. Kalıcı olarak kapatmak için şifrenizi girmeniz gerekebilir.

Twitter hesap silme işlemi sırasında unutulmaması gereken en önemli nokta, devre dışı bırakmayı izleyen 30 gün içerisinde hesabınızı yeniden aktif edebilirsiniz. Fakat bu tarihten sonra kullanıcı bilgileriniz, profil resminiz, paylaştığınız tweetler de dahil olmak üzere bütün verileriniz kalıcı olarak silinir ve geri getirilemez.

Twitter hesabı ve verileri kalıcı olarak nasıl silinir?

TWİTTER HESAP KAPATMA KALICI OLARAK - MOBİL

Twitter hesabını silme işlemi mobil ve bilgisayarda aynı olsa da, telefonda bu işlemi yaparken belli farklılıklar bulunmaktadır. Eğer bilgisayarınız yoksa, Twitter'ın mobil uygulamasını kullanarak aşağıdaki adımları uygulamanız sonrası hesabınız tamamen kapatılacaktır.

  • Twitter uygulamasını açın ve giriş yapın.
  • Profil resminize veya menü simgesine dokunun.
  • Açılan menüden "Ayarlar ve gizlilik" seçeneğini seçin.
  • Ayarlar ve gizlilik sayfasında, sayfanın en altına kaydırın ve "Hesap" bölümünü bulun.
  • "Hesap" bölümünde "Hesabımı devre dışı bırak" seçeneğine dokunun.
  • Hesabınızı kalıcı olarak kapatmak istiyorsanız, "Hesabını kalıcı olarak kapat" bağlantısına dokunun.

Twitter hesabınızı kalıcı olarak kapatmadan önce, hesap verilerinizi indirmek isteyebilirsiniz. Bu durumda, "Ayarlar ve gizlilik" bölümündeki "Verilerinin bir arşivini indir" seçeneğine giderek hesap verilerinizi indirebilirsiniz.

(TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan)

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...