Tgrt Haber

Twitter kaldırdığı özelliği geri getiriyor: Eskisi gibi olmayacak!

27 Nisan 2023 12:55 - Güncelleme : 27 Nisan 2023 12:56
Twitter kaldırdığı özelliği geri getiriyor: Eskisi gibi olmayacak!

Twitter üç sene önce Instagram Hikayeler'e rakip olarak geliştirdiği ancak yeterli ilgiyi görememesi sebebiyle kullanımdan kaldırdığı Fleets özelliğini geri getirebilir. Açıklama Elon Musk'tan geldi.

Sosyal medyada 'story' furyasına üç yıl önce Twitter​ da katıldı. Popüler mikroblog uygulaması 24 saat sonra kaybolan fotoğraf, video ve metin mesajı paylaşımını sağlayan Fleets özelliği geliştirmişti. Ancak kullanıcılar Fleets'i benimsemediler ve Twitter, yeterli ilgiyi göremediği gerekçesiyle özelliği kullanımdan kaldırmıştı.

Twitter'ı rekor fiyata satın alan Elon Musk​ ise 'Twitter Hikayeler'i kafasına koymuş gözüküyor. Bir takipçisinin Fleets özelliğinin geri gelip gelmeyeceğini sorması üzerine yeşil ışık yaktı.

"ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Bir Twitter kullanıcısı Elon Musk'a Fleets özelliğini sordu. Sosyal ağın sahibi, Fleets'in geri geleceğini ima etti ve "Ama geçen seferki gibi olmayacak" ifadelerini kullanarak Fleets'in yeni versiyonunun öncekinden çok farklı bir biçimde yayınlanacağını söyledi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1651289686822854656

Yeni Fleets'in detayları ise henüz belli değil. Önceki sürümde kullanıcıların paylaştığı hikayeler Twitter ana sayfasının üst kısmında ve gönderenin profilinde gözüküyordu. Twitter, özelliği yayına almasından bir yıl sonra "Özür dileriz ya da bir şey değil" diyerek kullanımdan kaldırmıştı.

VINE VE PERISCOPE NE OLACAK?

Öte yandan Elon Musk, aynı tweetinde Vine ve Periscope hakkında da açıklama yaptı. Bir takipçisinin bu iki uygulamayı geri istediğini söylemesi üzerine "Her ikisinin de farklı bir versiyonu kaçınılmazdır" dedi.

6 saniyelik kısa videoların paylaşıldığı sosyal medya uygulaması Vine, Twitter tarafından 2017 yılında kapatıldı. Vine ile aynı kaderi paylaşan canlı yayın uygulaması Periscope da 2021'de kullanımdan kaldırıldı. Musk'un açıklamasına göre her iki platform da "farklı bir versiyonuyla" geri dönebilir.

OTURUM AÇMAK ARTIK ZORUNLU

Webtekno'nun aktardığına göre, Twitter dikkat çekici bir kararı da hayata geçirdi. Öyle ki artık kullanıcılar, Twitter hesaplarını açmadıkları zaman, Twitter'da arama yapamıyorlar. Ayrıca Twitter arama sonuçlarına ait bir URL de oturum açılmadığı zaman görüntülenemiyor. Bu durum, Twitter'ı araştırma veya gündemi takip etmek için değerlendiren kullanıcıların işini zorlaştıracak. Twitter ile haşır neşir olan herkes, platformda hesap sahibi olmak zorunda kalacak.

Kaynak: 9to5Mac

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nigar22 Temmuz 2024 16:13

Lütfen twitter fleets özelliği kaldırılsın.

Sonraki Haber Yükleniyor...