Tgrt Haber

Twitter'da mavi tikli kullanıcılar için yeni özellik: Artık görebileceksiniz

05 Haziran 2023 10:31 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 10:31
Twitter'da mavi tikli kullanıcılar için yeni özellik: Artık görebileceksiniz

Twitter, mavi tikli kullanıcıların gerçek mi yoksa sahte mi olduğunun ayırt edilebilmesi için, hesabın ilk onaylandığı tarihi göstermeye başladı.

Twitter​, eskiden sadece ünlü ve tanınmış kişiler ile kurumlara gerçekleştirdiği hesap doğrulama sistemini kökten değiştirdi ve artık ünlü olsa da olmasa da Twitter Blue​'ya abone olan herkese mavi tik​ rozeti vermeye başladı.

Bu durum at izinin it izine karışmasına yol açtı, çünkü mavi tik rozetine sahip olan tüm hesaplar "doğrulanmış" olarak gösterildiğinden kullanıcılar gerçek hesap ile sahte hesabı ayırt etmekte sorun yaşadılar. Sosyal medya şirketi bu karışıklığı gidermek için önemli bir hamle yaptı.

TWİTTER'DA MAVİ TİKİN ALINDIĞI TARİH GÖZÜKECEK

Webtekno'nun haberine göre Twitter'da artık bir hesabın mavi tik aldığı tarih, ay ve yıl olarak gösterilecek. Söz konusu hesabın ilk olarak ne zaman onaylandığı anlaşılacak ve bu sayede gerçek hesap ile sahte hesabın ayrıştırılması kolaylaşacak.

Tabii Twitter'ın bu özelliği 'sahte hesap' karmaşasını kökten çözmüyor. Çünkü yakın tarihte onaylanmış her hesap her zaman sahte olmayabileceği gibi, bir hesabın çok eski bir tarihte onaylanmış olması da gerçek olduğu anlamına gelmeyebilir. Bu sebeple kullanıcıların dikkat etmesi gerekiyor.

Twitter'da mavi tikli kullanıcılar için yeni özellik: Artık görebileceksiniz

Geçtiğimiz aylarda Twitter, büyük tepkiye yol açan bir karar almıştı. Twitter Blue'dan önce mavi tik almış istisnasız bütün kullanıcıların mavi tik rozetini kaldırmıştı. Bu durum ünlü isimlerin hesaplarındaki doğrulanmış rozetini kaybetmelerine yol açmıştı, ardından şirket yüksek profilli hesaplara mavi tikini geri vermişti.

Mavi tik rozetinin Twitter Blue kapsamına sokulmasıyla gelen eleştiriler, sahte hesap​ ile gerçek hesabı ayırt etmenin zorlaşacağını söylüyordu. Twitter'ın hesapların onaylandığı tarihi gösterme kararı, bu endişelerin ardından geldi.

INSTAGRAM DA YAPIYOR

Bu uygulamanın bir benzerini Instagram yapıyor. Meta bünyesinde faaliyet gösteren platform, bir hesabın Instagram'a kaydolduğu tarihi herkese açık bir şekilde gösteriyor. "Bu hesap hakkında" butonuna tıklayarak ulaşılabilen bu bilgi sayesinde kullanıcılar takip ettikleri hesabın gerçek olup olmadığı konusunda fikir edinebiliyor.

Kaynak: Webtekno

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Webtekno
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...