Tgrt Haber

Twitter’a gelen kısıtlamanın nedeni açıklandı: İşte bu yüzden sınırladılar!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: wccftech
05 Temmuz 2023 13:58 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 14:00
Twitter’a gelen kısıtlamanın nedeni açıklandı: İşte bu yüzden sınırladılar!

Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter için görüntüleme kısıtlamasının neden geldiği resmi olarak açıklandı.

Twitter​, son birkaç gündür yapılan kısıtlama ile tartışmaların odağında. Elon Musk’ın aldığı karar sonrası gelen kısıtlama, kullanıcıları uygulamadan uzaklaştırmaya neden oldu.

Günlerdir tartışmalar devam ederken, Twitter’dan nihayet kullanım limitine ilişkin resmi bir açıklama geldi.

TWİTTER’DAN ‘KULLANIM LİMİTİ’ AÇIKLAMASI

Twitter’ın resmi internet sitesinde paylaşılan bir blog’da, kısıtlamanın neden getirildiğine ilişki bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamanın tamamı şöyle:

“Kullanıcı tabanımızın özgünlüğünü sağlamak ve spam​ ile botları platformumuzdan kaldırmak için gerekli bazı önlemleri almamız gerekiyor. Bu nedenle platforma zarar veren botları ve diğer kötü aktörleri tespit edip ortadan kaldırabilmemiz için kullanımı geçici olarak sınırlandırdık. Bu adımı önceden bildirmedik çünkü bu durum kötü aktörlerin tespit edilmekten kaçınmak için hareketlerini değiştirmelerine olanak tanıyabilirdi. Şu an bu hesapların ilk olarak yapay zeka modelleri oluşturmak için insanların herkese açık Twitter verilerini kazımasını, ikinci olaraksa platformdaki insanları ve konuşmaları çeşitli şekillerde manipüle etmesini önlemek için çalışıyoruz. Şu anda kısıtlamalar platformu kullanan kişilerin küçük bir yüzdesini etkiliyor ve çalışmalar tamamlandığında bir güncelleme geçerek sizlere bilgi vereceğiz. Müşterilerimiz özelinde yapılan değişikliğin reklamlar üzerindeki etkisi minimum düzeyde oldu. Bazen, kısa bir an için bile olsa hızlanmak için yavaşlamanız gerekir. Sabrınız için teşekkür ederiz. Twitter’ı herkes için daha iyi bir yer haline getirmeye kararlıyız.”

Kaynak: wccftech

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...