Tgrt Haber

Twitter'a kullanım limiti gelmesinin 'asıl nedeni' ortaya çıktı: Google gözünün yaşına bakmamış

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Bloomberg
03 Temmuz 2023 10:58 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 10:59
Twitter'a kullanım limiti gelmesinin 'asıl nedeni' ortaya çıktı: Google gözünün yaşına bakmamış

Twitter kullanım limiti sistemini uygulamaya geçirdikten sonra birçok kullanıcı bu kararın sebebini merak ediyordu. Yeni çıkan bir iddia, Google'ın Twitter'a acımadığını gösterdi.

Hafta sonu Twitter​, günlük tweet görüntüleme limitini doğrulanmış hesaplar için 10 bin, doğrulanmamış hesaplar için 1000, doğrulanmamış yeni hesaplar içinse 500 olarak sınırladığı sistemi uygulamaya başladı.

Twitter'da 'kullanım limiti aşıldı' hatasına sebep olan bu kararın sebebiniyse şirketin sahibi Elon Musk​ açıkladı. Musk, "Aşırı düzeyde veri kazıma ve sistem manipülasyonunu ele almak için geçici sınırları uyguladık" şeklinde konuştu. Ancak açıklanmayan çok farklı bir sebep daha ortaya çıktı.

GOOGLE, GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAMIŞ

Elon Musk, Google'a ödemesi gereken sunucu ücretini ödemediği için Google'ın, Twitter'ın sunucu hizmetlerine olan erişimini kapattığı veya kısıtladığı iddia edildi. Bunun sonucunda sosyal medya platformu da mecburi olarak bu sınırlamayı kullanıcılara yansıtmak zorunda kaldığı aktarıldı.

Google Cloud kısaca, Google Arama ve YouTube gibi sitelerin de kullandığı sunucu altyapı hizmeti olarak biliniyor. Bu hizmeti kullanan teknoloji şirketleri, servis ücretini ödemedikleri takdirde Google tarafından kısıtlanabiliyorlar.

Bloomberg'e göre, dünyanın en zengin iş insanları listesinde bulunan Elon Musk faturaları ödeyerek sorunu çözmüş olsa da, Twitter kullanım limiti sorunu hala devam ediyor. Musk yeni sistemle insanların telefonlardan, sosyal medyadan uzaklaşarak sevdikleriyle vakit geçirmelerini amaçladıklarını söylemişti.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Hatırlanacağı üzere Twitter, kullanım limitini başlangıçta doğrulanmış hesaplar için 6 bin, doğrulanmamış hesaplar için 600, doğrulanmamış yeni hesaplar için 300 şeklinde uygulamıştı.

Gelen tepkilerin ardından doğrulanmış hesapların tweet görüntüleme sınırı 8 bin, doğrulanmamış hesaplarınki 800 ve doğrulanmamış yeni hesaplarınki de 400'e çıkarılmıştı. Son olarak 2 Temmuz günü alınan kararla kullanım limiti sırasıyla 10 bin, 1000 ve 500 şeklinde güncellenerek şu anki haline getirilmişti.

https://twitter.com/elonmusk/status/1675214274627530754

Twitter'ın bu uygulamayı kaldırıp kaldırmayacağı ve uygulamayı eski haline döndüreceği konusunda bir bilgi bulunmuyor. Önümüzdeki süreçte kullanım limitleri tekrar artırılabilir veya tamamen uygulamadan vazgeçilerek eskiden olduğu gibi tweet görüntüleme sınırı kaldırılabilir.

(Kaynak: Bloomberg, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber)

Kaynak: Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...