Twitter çeviri işlevi artık yok, ücretli mi oluyor?
Twitter'da farklı dildeki tweetlerin tercüme edilmesini sağlayan 'anlık çeviri' özelliğinin çalışmadığına dair şikayetler geldi. Peki özellik paralı mı oluyor?
İddialara göre Twitter'ın bir sonraki hedefi 'tweet çevirisi' özelliğini Blue kapsamına sokmak. İlk olarak 2015 yılında kullanıma sunulan bu özellik kullanıcıların farklı dildeki tweetleri kendi dillerine çevirebilmelerine olanak sağlıyor. Ancak Twitter'ı ücretsiz kullananlar son birkaç gündür çeviri yapamıyor.
'TWEET ÇEVİRİSİ' KALDIRILDI MI?
Donanım Haber'în aktardığına göre, ilk başta Twitter'daki çeviri butonunun kalkması bir hata zannedilmişti. Resmi bir açıklama gelmemesi ve Twitter Support hesabına sorunu bildiren kullanıcıların artması üzerine bunun şirket tarafından alınmış bir karar olduğu tahmin ediliyor.
Bazı kullanıcılar Twitter'ın tweet çevirisi özelliğini ücretsiz kullanıcıların erişimine kapattığını söylüyor. Artık yalnızca Twitter Blue'ya abone olanların tweetleri çevirebileceklerini iddia ediyorlar. Her ne kadar şirketten bunu doğrulayan bir açıklama gelmemiş olsa da, mantıklı bir karar olabilir.
https://twitter.com/Skullkid765/status/1494837061727227905
Popüler sosyal medya platformu Twitter, son zamanlarda getirdiği yeniliklerin neredeyse tamamını ücretli yaptı. Örneğin iki saatlik videolar yüklemek, tweeti düzenlemek / geri almak, 4000 karakterli tweet paylaşmak gibi özellikleri sadece aylık 8 dolara Twitter Blue'ya abone olanlar kullanabiliyor.
Hatta bununla da sınırlı kalmayıp, eskiden sadece tanınmış ve ünlü kişilere ve kurum / kuruluşlara verilen mavi tik rozetini de Twitter Blue kapsamına soktu. Şu anda profilinde doğrulanmış bir cep telefonu numarası olan kullanıcılar Blue aboneliğini başlatmaları durumunda 'doğrulanmış rozeti' alabiliyorlar.
Twitter'ın bu adımından sonra Meta da Instagram ve Facebook kullanıcılarının hesaplarını doğrulayabilmelerini sağlayan 'Meta Verified' sistemini kullanıma sunmuştu.
Tweet çevirisi özelliğinin neden kaldırıldığıyla ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi. Ancak eğer Blue'ya özel olursa kullanıcılar yabancı tweetleri manuel olarak Google Çeviri gibi hizmetleri kullanarak tercüme etmek zorunda kalacak. Blue'ya özel olmaz ve eskisi gibi devam edilirse yine tweetlerde çeviri butonu yer almaya devam edecek.
Kaynak: Donanım Haber
Derleme: Ömer Faruk Doğan