Tgrt Haber

Twitter'dan sonra TweetDeck de isim değiştirdi: İşte yeni adı

02 Ağustos 2023 12:56 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 12:57
Twitter'dan sonra TweetDeck de isim değiştirdi: İşte yeni adı

Kullanıcıların aynı anda birden fazla hesabını yönetmesini sağlayan TweetDeck isim değiştirdi. Uygulama, bundan sonra 'XPro' ismiyle kullanıcılarına hizmet verecek.

TweetDeck, Twitter'ın yeniden markalaşma sürecinden payına düşeni aldı. Sosyal medya şirketinin kararıyla TweetDeck'in adı değiştirilerek XPro oldu.

Kullanıcıların birden fazla hesaptan paylaşım yapmasını, gönderilerini önceden planlamasını ve daha birçok işlemi gerçekleştirmesini sağlayan TweetDeck (XPro), ilk olarak 2008'de piyasaya sürülmüştü ve 2011 yılında Twitter​ (X) tarafından satın alınmıştı.

Engadget'in haberine göre, platformda yapılan güncellemeyle birlikte, web sitesinin sol üst köşesinde yeni adını belirten 'XPro' ifadesi yerleştirildi. Yine de uygulamanın ana sayfasında ikonik Twitter kuş logosu görünse de, kısa süre içinde kaldırılacağını tahmin etmek zor değil.

PARALI HALE GELMİŞTİ

Twitter, kullanıcılarına günlük tweet görüntüleme limiti koyduktan sonra, TweetDeck uygulaması da bozulmuştu. Yaşanan bu gelişmeden sonra şirket, TweetDeck'in yeni bir sürümünü piyasaya sürmüştü ve uygulamaya erişmek için doğrulanmış bir hesaba sahip olmak zorunlu hale gelmişti.

TWİTTER'IN X'E DÖNÜŞÜMÜ

TweetDeck'in XPro olması, Twitter'ın X'e dönüşümünün yalnızca bir parçası.

Konuya hakim olmayanlar için, Elon Musk"yakında Twitter markasına ve tüm kuşlara veda edeceğiz" açıklamasıyla Twitter'ın adından logosuna kadar her şeyini değiştireceklerini söylemişti. Çok geçmeden sosyal medya platformunun sitesi x.com olarak güncellenirken, logosu ve adı da "X" harfiyle değiştirildi.

Bunun yanı sıra, 'tweet' ifadesi de post / gönderi olarak değiştirildi ve 'retweet' sözcüğünün yerini 'repost' sözcüğü aldı. Ayrıca kullanıcıların profillerindeki 'Tweetler' sekmesi de 'Gönderiler' olarak değiştirildi.

Tabii bu yeniliklerin kademeli olarak yayıldığını belirtmek gerek. Bilgisayarda veya mobilde X'e girdiğinizde, bir yerlerde hala 'tweet' ve 'retweet' kelimelerini görüyor olabilirsiniz, ancak sosyal ağ çok yakında bu güncellemelerini tüm dünyada hayata geçirecek.

Kaynak: Engadget

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...