Tgrt Haber

Twitter'ın başı dertten kurtulmuyor: Şimdi de müzik yayıncıları dava açtı, işte sebebi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
15 Haziran 2023 10:00 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 10:01
Twitter'ın başı dertten kurtulmuyor: Şimdi de müzik yayıncıları dava açtı, işte sebebi

Elon Musk sonrası başı dertten kurtulmayan Twitter, onlarca davanın ardından bu kez de müzik yayıncılarının kurbanı olmaya hazırlanıyor. Zira yayıncılar kısa süre önce sosyal medya şriketine yd

Twitter​'da akan sular durulmuyor. Musk'ın yönetim koltuğunu devralmasının ardından sosyal medya platformu babmaşka bir hal aldı. Gerek şirket içi gerekse uygulamada değişiklikler yapılırken, reklamverenlerle olan anlaşmalara kadar müdahale edildi. Ancak Musk'ın ardından Twitter üst üste davalarla karşı karşıya kaldı.

Son olarak bir dava​ daha açıldı ve bu kez davayı açanlar müzik yayıncıları. Twitter'daki telif hakkı​ ihlalleri nedeniyle müzik yayıncıları, Twitter'a 250 milyon dolarlık dava açtı. Bunun sebebi ise şirketin başına geçen Elon Musk​'ın, müzik şirketleriyle lisans anlaşmalarını durdurması.

MÜZİK YAYINCILARINDAN 250 MİLYON DOLARLIK DAVA

Ünlü milyarderin şirketin başına geçmesiyle beraber müzik şirketleriyle lisans anlaşması yapma görüşmelerinin durduğu bildirilmiş, Musk’ın yıllık ortalama 100 milyon dolarlık ödemeyi yapmak istemediği aktarılmıştı.

Ulusal Müzik Yayıncıları Birliği (NMPA) tarafından sektördeki büyük sanatçıları temsil eden 17 müzik yayıncısı adına açılan dava kapsamında, şirketin yayıncıların ve diğerlerinin telif hakkı yasası kapsamındaki haklarını ihlal ettiği ifade edildi.

Twitter'ın başı dertten kurtulmuyor: Şimdi de müzik yayıncıları dava açtı, işte sebebi

Öte yandan dava dahilinde Twitter’a çok sayıda telif hakkı bildirimi geldiği söyleniyor ve mahkemeden Twitter’a düzeltmek için adım atmadığı her ihlal için 150.000 dolara kadar para cezası verilmesi talep ediliyor.

Bu kapsamda, Twitter’da telifsiz kullanılan 1.700’den fazla şarkının bir listesi dahi verilmiş durumda. Konuya ilişkin açıklama yapan NMPA başkanı David Israelite, mayıs ayında “Elon Musk yeni bir Twitter CEO’sunun 6 hafta içinde göreve başlayacağını duyurdu. İlk iş olarak platformdaki devasa miktardaki lisanssız müzik konusunu ele almalı. Şarkıların bir değeri vardır.” ifadelerini kullandı. Yeni Twitter CEO'su ise geçtiğimiz günlerde koltuğun başına geçti.  

Kaynak: The Verge
Derleme: tgrthaber.com.tr / Okan Güleş

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...