Tgrt Haber

Twitter’ın en büyük rakibi geliyor: İşte Meta’nın yeni sosyal medya platformundan ilk görüntüler!

20 May 2023 08:56 - Güncelleme : 20 May 2023 08:59
Twitter’ın en büyük rakibi geliyor: İşte Meta’nın yeni sosyal medya platformundan ilk görüntüler!

Elon Musk’ın sosyal medya platformuna çok yakında iddialı bir rakip geliyor. Merkezi olmayan ve Twitter gibi mikroblog platformu olacak yeni Meta uygulamasından ilk görüntüler…

Sosyal medya​ günden güne kullanıcı kitlesini artırırken, bu alanda rekabetin de dozu her geçen gün artıyor.

Şu anda dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında Twitter​, Instagram​, Snapchat ve Facebook​ gibi uygulamalar bulunuyor. Ama görünüşe bakılırsa Meta​, Twitter’a da rakip olacak. Instagram ve Facebook’un çatı şirketi Meta’nın, Twitter’a rakip olacak uygulamasından ilk görüntüler geldi.

META’NIN, TWİTTER RAKİBİ UYGULAMASI YOLDA

Meta’nın yeni uygulaması Twitter’a rakip olacak; metin tabanlı, yani Twitter gibi tweet’ler atılabilecek.

Muhtemelen haziran ayında piyasaya sürülecek yeni uygulamadan ilk görüntüler geldi. Tasarım açısından Instagram’ı anımsatan uygulamada; içerik oluşturucularının eklenebilir bağlantı, fotoğraflar ve videoların yanı sıra 500 karaktere kadar yazılar paylaşmasına izin verilecek.

Twitter’ın en büyük rakibi geliyor: İşte Meta’nın yeni sosyal medya platformundan ilk görüntüler!

Tıpkı Instagram gibi olması beklenen yeni mikroblog platformda ayrıca beğeni, yeniden paylaşım ve cevaplar işlevleri de bulunacak.

INSTAGRAM İLE BAĞLANACAK

The Verge’ün haberine göre Meta’nın yeni uygulamasına Instagram hesaplarıyla giriş yapılabilecek. Ayrıca içerik üreticilerin mavi tiki varsa rozeti de Meta’nın yeni uygulamasında görülecek.

Son olarak uygulama, güvenlik özelliklerine de yer verecek. Instagram'da engellediğiniz hesaplar veya kelimeler bu platformda da engelli olacak. Haberman, uygulamanın Haziran ayında çıkabileceğini söylüyor. Twitter'a dişli bir rakip olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak: The Verge
Derleme: Okan Güleş/tgrthaber.com.tr

Kaynak: HWP

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...