Tgrt Haber

Twitter/X, 7.6'lık deprem sonrası Japonya’daki acil durum uyarı hesaplarını kısıtladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Mashable
02 Ocak 2024 14:17 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 14:18

Japonya’da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde 48 kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma ekipleri halen çalışmalarını sürdürürken, Japon acil durum uyarı hesaplarının Twitter/X'te kısıtlanması ise tepkilere neden oldu.

Japonya’da meydana gelen yıkıcı deprem​ sonrası 48 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Dayanıklı binalara rağmen 7.6’lık deprem sonrası onlarca can kaybı yaşanırken, acil durum uyarı hesapları sosyal medya platformları üzerinden Japon vatandaşları uyardı.

NERV isimli kurum, uzun yıllardır Japonya’da deprem ve tsunami​ ile ilgili vatandaşları bilgilendiriyordu. Ancak Twitter-X’in paylaşım kısıtlamaları bu hesabı da vurdu. Aktarılan bilgilere göre üst üste uyarılarda bulunan NERV isimli hesap, X’in hesaplara getirdiği paylaşım kısıtlamalarının kurbanı oldu.

NERV İSİMLİ UYARI UYGULAMASINA X’TEN KISITLAMA GELDİ

Japonya​'nın batı kıyılarını vuran 7.6 büyüklüğündeki depremde, 2011’den bu yana ilk kez tsunami uyarısı yapıldı. 

Ülkenin batı kıyı şeridinde, özellikle de Honshu'nun Ishikawa, Niigata ve Toyama vilayetleri ile Hokkaido bölgeleri dahil olmak üzere Japon Denizi boyunca uzanan bölgelerde yaşayanların tahliye olmaları için televizyonlardan uyarılar yapıldı.  NERV Afet Önleme uygulaması da acil uyarılar ve bildirimler yaparak vatandaşları bilgilendirdi. Ancak üst üste yapılan bildirimler nedeniyle X’in kısıtlamalarına maruz kaldı.

NERV'in İngilizce Twitter/X hesabı depremden iki saat sonra "Ishikawa Depremi ve Tsunamisi ile ilgili bilgi güncellemelerini sık sık yayınladığımız için hesaplarımız hız sınırlamasına tabi tutulmuş gibi görünüyor"  ifadelerini kullandı. Tıpkı diğer hesaplarda olduğu gibi bu uyarı sisteminin de paylaşım sayısına kısıtlamalar getirildi. Ayrıca NERV, Japonca hesabında da benzer bir mesaj paylaşarak insanlara gerçek zamanlı güncellemeler için uygulamayı indirmelerini tavsiye etti.

Bu kısıtlama nedeniyle X’e tepki gelirken, kısa süre içerisinde NERV yetkililere ulaşarak sınırlama sorununu çözdü. Mashable’nin aktardığına göre NERV isimli uyarı sistemi; "Public Utility" hesabı olarak kaydedildi ve sınırlaması kaldırıldı.

Kaynak: Mashable

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...