Tgrt Haber

Ücretsiz Spotify kullanıcılarını üzecek gelişme: Yeni kısıtlamalar geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmochina
11 Ekim 2023 15:22 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 15:25
Ücretsiz Spotify kullanıcılarını üzecek gelişme: Yeni kısıtlamalar geldi

Müzik ve podcast devi Spotify, kullanıcılarını ücretli abonelik sistemine geçirmek için yeni yollar deniyor. Şirket bu kez yine ücretsiz kullanıcılardan bir özelliği kısıyor.

Spotify​, dünyanın en popüler müzik ve podcast platformu. İsveç merkezli şirket yapay zekayla platformu çok daha faydalı hale getirmeye hazırlanırken, diğer yandan maddi olarak güçlenmek için kullanıcıları ücretli aboneliğe geçirme eylemlerini de sürdürüyor.

Bu kapsamda ücretsiz Spotify​ kullanıcılarını etkileyecek bir önemli gelişme daha yaşandı.Premium üyesi olmayan dinleyiciler artık uygulamada daha fazla sınırlamayla karşı karşıya kalacak.

SPOTİFY​'DAN ÜCRETSİZ ABONELERE YENİ KISITLAMA              

Ücretsiz olarak Spotify​ kullananlar önümüzdeki günlerde şarkı tekrarlama, geri sarma, istenilen şarkıyı açma, çalma listesi sıralamalarını özelleştirme gibi işlevlere erişemeyecek.

Yabancı medyadan Musically’nin aktardığna göre, söz konusu değişiklikler kullanıcılara uygulama içi bildirimle iletilecek.

Spotify​, ücretsiz dinleyiciler için varsayılan çalma yöntemi olarak akıllı karışık çalmayı sunuyor. Smart shuffle, kullanıcının dinleme alışkanlıklarına göre çalma listesi dışındaki şarkıları sunuyor. Ancak bu faydalı özelliğe artık yalnızca Premium aboneler erişebilecek.

Şu anda Hindistan'da devreye alınan bu kısıtlamanın, Türkiye dahil diğer pazarlara da getirilmesi bekleniyor. 

Kaynak: Gizmochina
Sonraki Haber Yükleniyor...