Tgrt Haber

'Ücretsiz Windows 11' bitiyor mu? Microsoft'tan kafa karıştıran karar

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: XDA Developers
29 Eylül 2023 12:03 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 12:07
'Ücretsiz Windows 11' bitiyor mu? Microsoft'tan kafa karıştıran karar

Microsoft, Windows 7 ve Windows 8 sürümlerinden Windows 11'e ücretsiz yükseltme devrini kapattı. Bilgisayarına Windows 11'i yüklemek isteyen kullanıcılar, ürün anahtarını satın almak zorunda kalacak.

Microsoft, Windows 7 ve Windows 8'den Windows 11 sürümüne ücretsiz yükseltme özelliğini kaldırdığını duyurdu.

Microsoft'un 'Cihaz Ortağı Merkezi' web sitesinde yayınlanan açıklamada, Windows 7 ürün anahtarı ile Windows 11 ve 10'a yükseltme yapılamayacağı belirtildi. Alınan bu karar, Windows 11'i etkinleştirmek için artık eski bir Windows sürümüne ait ürün anahtarı kullanılamayacağını gösteriyor.

WİNDOWS 11'E ÜCRETSİZ YÜKSELTME KALKTI

Benzer bir karar Windows 10 için de alınmıştı. Microsoft 2015'te Windows 10'u piyasaya sürdüğünde, bir yıl boyunca ücretsiz yükseltme yolu sağlamıştı ve bu teklif 2016 Temmuz ayında sona ermişti.

Windows 11 yayınlandıktan sonra da teklif devam ediyordu. Uyumlu bir bilgisayara sahip olan Windows 7 ve 8 kullanıcıları para ödemeden ücretsiz bir şekilde yeni sürüme geçiş yapabiliyorlardı. Ancak Microsoft'un duyurusuna göre tüketiciler artık bu imkandan faydalanamayacaklar.

YÜKSELTENLER NE YAPACAK?

XDA Developers sitesinin haberine göre, Windows 7/8'den Windows 11'e yükseltmiş olanlar bir şey kaybetmeyecek. Lisansları devre dışı kalmayacak veya bilgisayarlarını olumsuz anlamda etkileyen bir durum yaşamayacaklar.

Ancak şu ana kadar yükseltme yapmayan kullanıcılar, Windows 11'i kullanabilmek için mecburen yeni bir ürün anahtarı satın almak zorundalar. Fiyat etiketlerine baktığımızda, Microsoft'un resmi çevrim içi mağazasında Windows 11 Home sürümü 4,399 TL, Windows 11 Pro ise 6,299 TL'ye satılıyor.

Kaynak: XDA Developers
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...