Tgrt Haber

Uygun fiyatlı iPhone SE 4'ten yeni bilgiler geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Elec
06 Mart 2023 16:17 - Güncelleme : 06 Mart 2023 16:28
Uygun fiyatlı iPhone SE 4'ten yeni bilgiler geldi

Apple, pahalı iPhone'larına nispeten özelliklerden biraz kısarak yeni nesil iPhone SE 4 modelini piyasaya sürecek. Cihaz hakkında bugüne kadar onlarca iddia ortaya atılırken, güvenilir kaynaklardan yeni bir bilgi daha geldi.

Apple​, iPhone​'ları yüksek fiyata satması nedeniyle yıllardır eleştiriyor. Teknoloji devi, kullanıcıların daha uygun fiyatlı bir iPhone kullanabilmesi için birkaç sene önce iPhone SE serisini başlattı. Zaman zaman piyasaya çıkan, fakat devamının gelip gelmeyeceği merak edilen SE serisi için Apple tekrardan start verdi.

Şirketin gelecek yıl iPhone SE 4​ modelini piyasaya sürmesi bekleniyor. Cihazın teknik detaylarına dair birçok sızıntı ve iddia gündeme gelirken, Kore medyasından The Elec iPhone SE 4'e ilişkin son gelişmeleri aktardı.

IPHONE SE 4'TEN YENİ BİLGİLER GELDİ

The Elec'in aktardığına göre yeni nesil iPhone SE 4'ün ekranı, Çinli BOE​ şirketi tarafından geliştirilecek. Pek çok teknoloji devinin ekran için tercih ettiği şirketlerden BOE'nin, dördüncü nesil iPhone SE için de Apple ile anlaştığı bildirildi.

Rapora göre BOE, üretim sorunları nedeniyle bu yıl iPhone 15 serisi için OLED​ panel siparişlerini karşılayamadı. Bu nedenle siparişler Samsung ve LG'den alınarak tedarik edildi. 

Çinli BOE ise, düşük maliyetli iPhone SE 4 için OLED panel üretimine odaklanarak kaybı telafi edecek. Tahminlere göre BOE 20 milyon civarlarında panel üretecek ve Apple'a tedarik edecek.

Teknik özellik açısından iPhone SE 4, Apple analisti Kuo'ya göre  6.1 inç OLED ekranla donatılacak ve gelişmiş bir 5G destekli işlemciye sahip olacak. Kamera ve diğer bilgiler için ise henüz net bir bilgi aktarılmadı.

 

Kaynak: The Elec

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...