Tgrt Haber

Uzun süre güncelleme desteği sunan akıllı telefon markaları

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Indian Express
07 Kasım 2023 18:11 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 20:55
Uzun süre güncelleme desteği sunan akıllı telefon markaları

Güncellemeler, akıllı telefonların ömürlerini uzatıyor ve yeni özelliklerin eklenmesiyle kullanıcı deneyimini sürekli geliştiriyor. Aynı zamanda potansiyel tehditlere karşı koruma sağlıyor ve kişisel verilerin güvende kalmasına yardımcı oluyor. Peki hangi marka kaç yıl güncelleme desteği veriyor? İsimleri sıraladık.

Akıllı telefon üreticilerinin sunduğu yazılım​ güncellemesi desteği, mobil sektörde oldukça önemli bir konu haline geldi. Çünkü güncellemeler, cihazların performansını artırmakla kalmayıp aynı zamanda güvenlik​ açıklarını kapatıyor, yeni özellikler ekliyor ve kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştiriyor.

Teknoloji hızla ilerledikçe, akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi ve bu cihazların güvenliği ve verimliliği de o denli önem kazandı. Bu bağlamda, yazılım güncellemeleri kullanıcıların cihazlarını güncel tutarak, performanslarını artırarak ve potansiyel güvenlik risklerine karşı korunmalarını sağlayarak önemli bir role sahip oluyor.

Uzun süreli güncelleme​ desteği veren şirketleri merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu listede, hangi markanın kaç yıl yazılım desteği sunduğunu açıklıyoruz.

CEP TELEFONU ÜRETİCİLERİ KAÇ YIL GÜNCELLEME VERİYOR?

Yeni telefon satın almak isteyen bazı insanların Android​ yerine Apple ekosistemini tercih etmesinin ana nedenlerinden biri de güncelleme desteği. Apple'ın cihazları, bazen donanım ömürlerinden bile daha uzun yıllar boyunca güncelleme alabiliyor.

Samsung (5 yıl)

Android tarafıysa bu konuda kötü bir üne sahipti, ta ki markalar güncelleme politikalarını revize edene kadar. Örneğin Samsung, 2022'nin başlarında, Galaxy S21 serisinden başlayarak, belirli cihazları için dört yıl Android işletim sistemi yükseltmesi ve beş yıl güvenlik güncellemesi sunacağını duyurdu.

Uzun süre güncelleme desteği sunan akıllı telefon markaları

OnePlus ve Oppo (5 yıl)

OnePlus, 2023 ve sonrasında çıkardığı amiral gemileri için dört işletim sistemi yükseltmesi ve beş yıl güvenlik güncellemesi sunuyor. Premium Nord serisi cihazlar OnePlus Nord 3 ile 3+4 yıllık güncellemeler almaya başladı, ancak daha eski Nord'ların 2+3 yıldan fazla güncellenmesi beklenmiyor.

OnePlus'un kardeş şirketi Oppo 2023'te piyasaya sürülen amiral gemisi Find serisi telefonları için dört yıllık büyük Android güncellemelerini ve beş yıllık güvenlik yamalarını garanti ediyor. Daha eski amiral gemileriyse üç yıl Android + dört yıl güvenlik güncellemesi almaya uygun.

Xiaomi (5 yıl)

Xiaomi kısa süre önce, Xiaomi 13T ve Xiaomi 13T Pro modelleri için dört yıl Android işletim sistemi yükseltmesi ve beş yıl güvenlik güncellemesi sunacağını açıkladı. Marka zaten amiral gemisi modellerine 3+4 yıllık güncelleme vermeyi taahhüt ediyordu.

Diğer markaların güncelleme süresi ise şu şekilde:

  • Google: 5 yıl + Pixel 8 için 7 yıl
  • Realme: 4 yıl
  • Vivo: 4 yıl
  • iQOO: 4 yıl
  • Motorola: 4 yıl
  • Nothing Phone: 3 yıl

Son olarak, Android Update Tracker sitesi üzerinden de telefonunuzun kaç yıl güncelleme alacağınızı saniyeler içinde öğrenebilirsiniz.

Kaynak: Indian Express
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...