Tgrt Haber

Vision Pro yaradı: Apple hisseleri uçuşa geçti

13 Haziran 2023 12:04 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 12:04
Vision Pro yaradı: Apple hisseleri uçuşa geçti

Apple, tasarımı ve özellikleriyle diğer sanal gerçeklik gözlüklerinden farklı olan Vision Pro cihazıyla adından söz ettirmeyi başardı. Şirketin hisseleri de Vision Pro'nun popülaritesinden nasibini aldı.

Apple​ geçtiğimiz yılın Ocak ayında hisselerinde rekor bir artış yaşamıştı. Şirket (AAPL) hisseleri günlük 182,90 dolar seviyesini görmüştü ve dünyada 3 trilyon dolar değere ulaşan ilk firma konumuna yükselmişti.

Aradan geçen 1,5 yıllık süre zarfında iPhone​ tedariğinde yaşanan sorunlar nedeniyle Apple'ın hisseleri adeta çakılmıştı. Ancak 7 Haziran'dan beri şirketin hisseleri yeniden yükseliş eğilimine geçti ve 180 doları gördü, 12 Haziran Pazartesi ise yeni bir rekora imza atarak 183,79 dolar seviyesinden günü kapattı.

YATIRIMCILAR VİSİON PRO​'DAN MEMNUN

CNBC'de yer alan bilgiye göre, Apple hisselerindeki bu artışın başlıca sebebi Vision Pro olarak gösteriliyor. Yatırımcılar Vision Pro'ya yönelik ilgi ve alakadan oldukça memnun gözüküyor.

Nitekim bu pek de sürpriz değil. Zira Apple'ın karma gerçeklik başlığı Vision Pro'nun her ne kadar 3,499 dolarlık fiyatı (Türkiye'de en az 100 bin TL olması bekleniyor) eleştiri yağmuruna tutulsa da, cihazın tasarımı, özellikleri ve oluşturduğu vizyonu Apple müşterisi olan ve olmayan herkeste bir merak uyandırdı.

Vision Pro yaradı: Apple hisseleri uçuşa geçti

Apple'ın "ilk mekansal bilgisayarımız" şeklinde tanımladığı Vision Pro aynı zamanda Apple CEO'su Tim Cook​'a göre "piyasadaki en gelişmiş elektronik ekipman" niteliği taşıyor. Bu özelliği, Cook'a göre cihazın bu kadar pahalı olmasının da sebebi olarak gösteriliyor.

Apple tarafından geliştirilen M2 ve R1 çiplerinden güç alan Vision Pro, kameraları ve sensörleri sayesinde kullanıcının sesini, el hareketlerini ve göz hareketlerini takip edebilecek. Diğer sanal gerçeklik gözlüklerinde olduğu gibi fiziksel bir kontrolcüye sahip değil.

Öte yandan Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Apple, Vision Pro'nun iki farklı modeli üzerinde daha çalışıyor ve bunlardan birinin "nispeten ucuz" olacağı tahmin ediliyor. WWDC'de tanıtılan 3,499 dolarlık Vision Pro ise 2024'ün ilk aylarında Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa çıkacak.

Kaynak: CNBC, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...