Tgrt Haber

ABD'ye misilleme mi? Huawei, Apple'ın Vision Pro'sunun önüne taş koydu!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: lHuawei Central
12 Haziran 2023 12:22 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 12:22
ABD'ye misilleme mi? Huawei, Apple'ın Vision Pro'sunun önüne taş koydu!

Huawei'nin yıllar önce yaptığı bir ticari marka başvurusu nedeniyle, Apple'ın 3.500 dolarlık karma gerçeklik başlığı Vision Pro isim değiştirmek zorunda kalabilir.

Apple​'ın ilk "mekansal bilgisayarı" olarak tanıttığı karma gerçeklik​ başlığı Vision Pro​, 3.500 dolarlık fiyat etiketiyle 2024'ün ilk aylarında ABD'de piyasaya çıkacak. Fakat ABD'li teknoloji devinin "Vision Pro" ismini Çin​'de tescil ettiremediği ortaya çıktı. Bunun sebebi olarak Huawei​'nin yıllar önceki bir ticari marka başvurusu gösterildi.

HUAWEİ, APPLE'DAN ÖNCE DAVRANMIŞ

Huawei Central'ın aktardığı bilgiye göre, Huawei 2019 yılında "Vision Pro" ismini tescil ettirmek için Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Ofisi'ne başvurdu. 2021 yılında Ofis, şirketin başvurusunu onayladı ve "Vision Pro" adının ticari marka hakları 2031 yılına kadar Huawei'ye verildi.

Huawei'nin söz konusu başvurusu; LCD TV'ler, kafaya takılabilen sanal gerçeklik cihazları ve radyo ekipmanları ve benzeri mal, ürün ve hizmetleri kapsayan "Uluslararası Sınıflandırma 9" kapsamına giriyor.

Huawei'nin "Vision" markalı iki ürün grubu bulunuyor: "Vision Glass" adlı akıllı görüntüleme gözlüğü ve "Huawei Vision" serisi akıllı televizyonları. Ancak doğrudan "Vision Pro" isimli bir cihazı veya ürünü mevcut değil.

ABD'ye misilleme mi? Huawei, Apple'ın Vision Pro'sunun önüne taş koydu!

Peki bunun anlamı ne? Konunun uzmanlarına göre Apple, karma gerçeklik başlığını Çin'de farklı bir isimle satmak zorunda kalabilir. Bir diğer ihtimal de Vision Pro'yu Çin'de satmaması olarak gösteriliyor ancak ülke büyük bir pazar payına sahip olduğu için Apple'ın bu ihtimale sıcak bakmayacağı düşünülüyor.

Apple Vision Pro, kullanıcılara sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik deneyimleri arasında gerçek zamanlı olarak geçiş yapma olanağı sağlayan bir karma gerçeklik cihazı olarak tanıtıldı. Gözlerle, el hareketleriyle ve sesle kontrol edilebilen cihaz, fiziksel bir kontrolcü gerektirmemesi yönüyle rakiplerinden ayrılıyor.

İlk etapta Amerika Birleşik Devletleri'ne özel olacağı duyurulan Vision Pro sonraki süreçte Avrupa pazarına da gelecek. Öte yandan Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ve kaç TL'ye satılacağı henüz bilinmese de, haberin yazıldığı tarihteki dolar kuru + vergiler ile birlikte en az 100 bin TL'ye satılacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Huawei Central

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: lHuawei Central

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...