Tgrt Haber

WhatsApp bunu da yaptı... Sohbetlerde yeni dönem başladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechRadar
01 Aralık 2023 11:51 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 11:53
WhatsApp bunu da yaptı... Sohbetlerde yeni dönem başladı

WhatsApp kullanıcılarının kilitlenmiş sohbetlerini güvene alabilecekleri yeni özellik kullanıma sunuldu. Gizli kodlar sayesinde, mesajlarınızı meraklı gözlerden koruyabileceksiniz.

WhatsApp, "Sohbet Kilitleme" özelliği ile şifrelenen mesajların güvenliğini daha da artıracak "Gizli Kod" aracını kullanıma sundu. Oluşturulan bu gizli kodlar, kilitlenmiş sohbetlerin bulunmasını da kolaylaştıracak.

Şu anki çalışma şekliyle Sohbet Kilidi, konuşmalarınızı yalnızca telefonunuzun şifresi veya biyometrik oturum açma işlemiyle açılabilen ayrı bir klasöre yerleştiriyor. Telefonunuzu başkalarıyla paylaştığınızda bu yararlı olabiliyor ancak ekran kilidi parolanızı bilen kişiler yine de mesajlarınızı okuyabilirler.

WHATSAPP GİZLİ KOD ÖZELLİĞİNİ SUNDU

WhatsApp'ın açıklamasına göre gizli kodlar, kullanıcıların telefonlarının kilidini açmak için kullandığından bağımsız ikinci bir şifre uygulamasına izin vererek bu sorunu çözüyor. Bir tane kod oluşturduğunuzda, ekstra güvenlik katmanı olarak "Kilitli Sohbetler" klasörü gelen kutusundan gizleniyor.

Gizli sohbetlerin yeniden görünmesini sağlamak için şirket, yakın zamanda oluşturduğunuz kodu doğrudan ana sayfadaki arama çubuğuna yazmanız gerektiğini belirtti. Eğer kilitli klasörün tamamen gizli olmasını istemiyorsanız, ayarlar bölümünden gelen kutusunda tutmayı seçebilirsiniz.

https://twitter.com/WhatsApp/status/1730274791956083018

SOHBETİ KİLİTLEMEK KOLAYLAŞTI

WhatsApp ayrıca sohbetleri kilitlemeyi de kolaylaştırdığını duyurdu. Artık tek yapmanız gereken bir konuşmaya uzun basmak, sağ üst köşedeki üç noktaya dokunmak ve ardından açılır menüden Sohbeti Kilitle'yi seçmek.

Daha önce, bir sohbete şifre koymak için mesajlaştığınız kişinin profil sayfasına girmeniz ve buradaki "Kilitle" düğmesine tıklamanız gerekiyordu.

GİZLİ KOD NASIL EKLENİR?

Kilitli WhatsApp sohbetlerine gizli kod eklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Öncelikle WhatsApp uygulamasındaki üst köşedeki üç noktaya dokunun ve ardından Sohbet Kilidi Ayarları'nı seçin. Gizli Kodu etkinleştirin ve bir şifre bulun. Kodda emojileri sayıların, harflerin ve noktalama işaretlerinin yanında kullanabilirsiniz. Oluşturduğunuz şifrenin ya dört karakter uzunluğunda olması ya da tek bir emoji olması gerekiyor.

Artık ana sayfaya gittiğinizde kilitli klasör görünmeyecek (ancak ayarlarda Kilitli Sohbetleri Gizle'yi kapatarak bunu devre dışı bırakabilirsiniz).  Konuşmaların yeniden görünmesini sağlamak için oluşturduğunuz kodu arama çubuğuna yazın.

Kaynak: TechRadar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...