Tgrt Haber

WhatsApp duyurdu: Artık herkes yapabilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo, TGRT Haber
27 Eylül 2023 11:06 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 15:31
WhatsApp duyurdu: Artık herkes yapabilecek

WhatsApp, kanal oluşturma özelliğini kullanıma açtı. Önceden sadece tanınmış kişi ve kurumlara bu hak tanınıyordu. Artık bireysel kullanıcılar da kendi kanalına sahip olabilecekler.

Kullanıcıların sevdiği bir ünlü kişi veya kurum hakkındaki haberleri takip edebileceği WhatsApp Kanallar özelliği geçen hafta dünya genelinde kullanıma sunuldu. Şirket bu özelliğin kapsamını bireysel kullanıcıları da içine alacak şekilde genişletti.

Artık isteyen herkes kendi kanalına sahip olabilecek. Tıpkı grup veya topluluk oluşturur gibi, kanal​ açmak da mümkün hale geldi. Daha önce yalnızca WhatsApp Business uygulamasında işletme hesabı olanlara bu hak tanınıyordu.

WHATSAPP KANAL OLUŞTURMA NASIL YAPILIR?

WhatsApp kanal oluşturma için ilk adım, uygulamanın sol alt köşesindeki "Güncellemeler" sekmesini açmak. Buradaki "Kanallar" yazısının sağ tarafındaki "+" işaretine tıklayıp "Yeni kanal oluştur" düğmesine basıldığında, kanal için bir isim ve açıklama girilmesi gerekecek.

Ardından tekrar "Kanal oluştur" butonuna tıklandığında işlem tamamlanmış olacak. Kullanıcılar, oluşturdukları kanala rehberindeki kişileri davet edebilecek. Aynı zamanda kanala özel bağlantı ile de yeni üyeleri davet etmek mümkün oluyor. Fakat kanallar, gruplar veya topluluklar gibi gizlenemiyor.

WhatsApp duyurdu: Artık herkes yapabilecek

NUMARALARI GİZLİYOR

WhatsApp'ın gizlilik​ ayarları gereğince, kanal üyelerinin telefon numarası herkese açık değil. İsim ve profil fotoğrafı gibi hassas bilgiler de tamamen gizleniyor. Gruplarda ise durum daha farklı. Grup üyelerinin telefon numarası, katılımcılar ve yöneticiler tarafından görüntülenebiliyor.

DÖRT BÜYÜKLERİN REKABETİ WHATSAPP'TA

Bu arada WhatsApp Kanallar özelliğinin Türkiye'de aktif edilmesiyle beraber "en çok üyeye sahip Türk kanallar" de belirlendi. "Dört büyükler" olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe​, Beşiktaş​ ve Trabzonspor takımları arasındaki rekabet burada da devam ediyor.

Süper Lig'de 2022-2023 sezonu şampiyonu olan Galatasaray Spor Kulübü, 2,3 milyon takipçi ile liderliğe oturdu. Onu Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor takımları takip etti.

Kaynak: WABetaInfo, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...