Tgrt Haber

WhatsApp kullananlar dikkat! Giriş yönteminde yeni dönem başlıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
20 Eylül 2023 14:15 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 14:15
WhatsApp kullananlar dikkat! Giriş yönteminde yeni dönem başlıyor

WhatsApp kullanıcıları yakında hesaplarına 'paroladan daha güvenli ve pratik bir yöntem' ile giriş yapabilecekler. Test aşamasında olan geçiş anahtarı özelliği ile WhatsApp'ta yüz tanıma veya parmak izi gibi biyometrik kimlik verileri oturum açılabilecek.

WhatsApp​, kullanıcılarının SMS doğrulama kodu yerine parmak izi​ veya yüz tanıma​ ile hesaplarına giriş yapabilecekleri yeni özelliğini test etmeye başladı. Bu sisteme basitçe 'passkeys' (geçiş anahtarları) adı veriliyor.

Geçiş anahtarı​ özelliğinin temel amacı, parola karmaşasını ortadan kaldırmak. Geleneksel yöntemle bir sosyal medya hesabınıza giriş yapmaya çalışırken kullanıcı adı / e-posta ve parolanızı girmeniz gerekiyor. Fakat bu bilgileri unutursanız hesabınızı ve içindeki verilerinizi kaybedebilirsiniz.

Passkeys'te ise sistem 'parmak izi', 'yüz tanıma' ya da 'desen' gibi zaten telefonunuzun kilidini kaldırırken de kullandığınız kilit açma yöntemlerini kullanarak sizi tanımlıyor. Böylece parolanızı ve kullanıcı adınızı hatırlamanıza gerek kalmadan hesabınızda kolaylıkla oturum açabiliyorsunuz.

WHATSAPP'TA PASSKEY DÖNEMİ

WABetaInfo'nun aktardığına geçiş anahtarı özelliği WhatsApp'ın Android uygulamasında test edilmeye başlandı.

WhatsApp kullananlar dikkat! Giriş yönteminde yeni dönem başlıyor

Çoğunlukla WhatsApp hesabınıza giriş yaparken sorun yaşadığınızda kullanacağınız özellik, kimliğinizi doğrulamak için kullanılan kısa bir sayı veya karakter kombinasyonudur. Ve yalnızca yetkilendirilmiş cihazların doğrulanmasını sağlar. Böylece hesabınızı yetkisiz kişilerin eline geçmekten de korur.

Bu özelliğin WhatsApp hesabınız için mevcut olup olmadığını anlamak için WhatsApp Ayarları > Hesap bölümüne bakmanız gerekiyor. Eğer hesabınızda aktif edilmişe, bu bölümde son güncellemeyi yükledikten sonra geçiş anahtarınızı yapılandırabileceğiniz yeni bir ayar sayfası göreceksiniz.

YÖNETİCİDE SAKLANACAK

Geçiş anahtarı, Google Şifre Yöneticisi gibi bir parola barındırma hizmetinde güvenli bir şekilde saklanacak. Bu, kullanıcıların hesaplarında kolay ve güvenli bir şekilde oturum açmalarını sağlamak için ekstra bir koruma katmanı ekler.

Ayrıca, bir parola her zaman uyumlu bir parola yöneticisinde güvenli bir şekilde saklandığından, yetkisiz erişimi önlemek için korumaları yerinde tutarken kullanıcıların kolay erişmesini de sağlar. Aynı zamanda, kolayca iptal edilebildikleri için kullanıcıların her zaman 'passkeys' üzerinde kontrol sahibi olduklarını belirtmekte fayda var.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...