Tgrt Haber

WhatsApp duyurdu: Süre bitiyor, artık para isteyecek!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
11 Aralık 2023 14:07 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 14:07
WhatsApp duyurdu: Süre bitiyor, artık para isteyecek!

WhatsApp, yedekleme sisteminde önemli bir değişikliğe gideceğini duyurdu. Artık Google Drive'a kaydedilen yedek dosyaları, kotayı aşması halinde daha fazla yedekleme yapabilmek için ek depolama alanı satın alınması gerekecek.

WhatsAppAndroidbeta​ sürümüne, Google Drive​'a yedeklenen mesajların önümüzdeki aylardan itibaren Google kotasından düşeceğini belirten bir duyuru mesajı yerleştirdi.

Şimdiye kadar buluta yedeklenen sohbet, fotoğraf, video vb. WhatsApp mesajları Google Drive kotasına dahil edilmiyordu. Bu sayede kullanıcılar, Drive depolama alanları ne kadar dolu olursa olsun WhatsApp mesajlarını yedeklemeye devam edebiliyorlardı. Ancak bu durum yakında değişiyor.

Google Play Store'da bulunan Android 2.23.26.7 için en son WhatsApp beta güncellemesiyle, yedekleme ekranında yeni bir uygulama içi uyarı mesajı görünüyor ve bazı beta test kullanıcılarına, yedeklemelerin önümüzdeki aylarda Google depolamalarını kullanmaya başlayacağını bildiriyor.

WHATSAPP YEDEĞİ ALMAK PARALI OLACAK

WABetaInfo sitesine göre, kullanıcılar Google Hesaplarına dahil olan 15 GB ücretsiz bulut depolama alanı veya Google One gibi herhangi bir ek satın alınan depolama alanını aşmadığı müddetçe sohbet geçmişlerini hiçbir ücret ödemeden yedeklemeye devam edebilecekler.

Google Drive'daki kotası dolanlar ise WhatsApp yedeklerini kaydedebilmek için ek depolama alanı satın almak zorunda kalacak.

https://twitter.com/WABetaInfo/status/1733323177684607194

GOOGLE DRIVE ABONELİK FİYATLARI

Şu anda Google One üyeliği kapsamında 100 GB için aylık 9,99 TL, 200 GB için aylık 19,99 TL, 2 TB (2 bin GB) içinse aylık 49,99 TL fiyatlandırma bulunuyor. Yıllık abonelik seçenekleri ise sırasıyla 99 TL, 199 TL ve 499 TL fiyat etiketleriyle kullanıcılara sunuluyor.

Haberin yazıldığı tarih itibarıyla Google One, 100 GB paketini 3 aylığına 2,99 TL/ay, 200 GB paketini 3 aylığına 4,99 TL/ay ve 2 TB paketini de 3 aylığına 12,99 TL/ay karşılığında satıyor.

Google daha önce, ücretsiz sınırsız Drive depolama alanının, WhatsApp beta uygulamasını kullananlar için aralık ayında sona ereceğini açıkladı. Diğer kullanıcıların ise 2024'ün ilk aylarından itibaren bu değişiklikten etkileneceğini söyledi.

Kaynak: WABetaInfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...