Tgrt Haber

WhatsApp'tan kavga çıkartacak özellik: Artık otomatik silinecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WhatsApp Blog
07 Aralık 2023 21:40 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 21:42
WhatsApp'tan kavga çıkartacak özellik: Artık otomatik silinecek

WhatsApp, bazı kullanıcılarının memnuniyetle karşıladığı, bazılarının ise "kavgada bile yapılmayacak hareket" olarak nitelediği kaybolan mesaj özelliğini, sesli mesajları da içerecek şekilde genişletti.

WhatsApp​, bir kez dinledikten sonra otomatik olarak silinecek şekilde sesli mesaj​ gönderme özelliğini başlattı. Anlık mesajlaşma uygulaması, yeni özelliği aylardır test ediyordu. Bugün itibarıyla test sürecini tamamlayarak, kullanıcılarına sundu.

Kaybolan mesaj özelliği şimdiye kadar yalnızca fotoğraf ve video gönderirken kullanılabiliyordu. Pek çok kişi tarafından severek kullanılsa da, bir o kadar nefret edeni olan bu işlev artık sesli mesajlar için de aktif edilmiş durumda.

WHATSAPP, KAYBOLAN SESLİ MESAJ DEVRİNİ BAŞLATTI

Ses kaydı gönderirken, parmağınızı yukarı kaydırdıktan sonra beliren "1" simgesine basarak aktif edebileceğiniz kaybolan sesli mesaj özelliği henüz sizde açılmadıysa, App Store veya Google Play Store üzerinden WhatsApp'ı güncellemeniz gerekiyor.

WhatsApp'tan kavga çıkartacak özellik: Artık otomatik silinecek

Hem sizin telefonunuzda hem de karşı taraftaki telefonda WhatsApp'ın en son sürümü yüklü olmak zorunda. Ardından bir kez dinledikten sonra kaybolacak şekilde gönderdiğiniz sesli mesaj, alıcı tarafından bir defa açıldıktan sonra ondan ve sizden siliniyor.

WhatsApp, yeni özelliğin çalışma şeklini şöyle açıkladı:

"Kredi kartı bilgilerinizi bir arkadaşınıza okurken ya da bir sürpriz planlarken, artık sesli mesaj yoluyla hassas bilgileri de gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz. Bir Kez Görüntülendikten sonra kaybolacak fotoğraf ve videolarla tutarlılık için, Bir Kez Görüntülendikten sonra kaybolacak sesli mesajlar açıkça "tek seferlik" simgesiyle işaretlenir ve sadece bir kez oynatılabilir."

UÇTAN UCA ŞİFRELEMEYLE KORUNUYOR

WhatsApp'ın açıklamasına göre, kullanıcıların tüm kişisel mesajlarında olduğu gibi, WhatsApp sesli mesajları da uçtan uca şifreleme​ teknolojisi ile korunuyor. Bu da, mesajın gönderici ve alıcı arasında gizli kalmasını sağlıyor, şirketin iddiasına göre WhatsApp bile mesajları okuyamıyor.

WHATSAPP'TAN DİKKAT ÇEKEN UYARI

WhatsApp ayrıca, kullanıcılarına "Yalnızca güvendiğiniz kişilere bir kez görüntülendikten sonra kaybolan fotoğraf, video veya sesli mesajlar gönderin." uyarısında bulundu.

WhatsApp'tan kavga çıkartacak özellik: Artık otomatik silinecek

Firma, bir kez görüntülendikten sonra kaybolan medya veya sesli mesajların başka yollarla kaydedilebileceğinin unutulmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

WHATSAPP, MESAJLARI SAKLIYOR

Bununla birlikte WhatsApp, kullanıcıların "gönderdiği şifrelenmiş medyaların, gönderildikten sonraki birkaç hafta boyunca WhatsApp’ın sunucularında saklanabileceğini" de belirtti.

Kaynak: WhatsApp Blog
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...