Tgrt Haber

'WhatsApp fotoğraf kalitesi düşüyor' sorunu tarihe karışıyor!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
07 Haziran 2023 12:15 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 12:15
'WhatsApp fotoğraf kalitesi düşüyor' sorunu tarihe karışıyor!

WhatsApp fotoğraf gönderirken kalite düşme sorununun çözmek için harekete geçti. Artık yüksek çözünürlüklü resimler daha yüksek kalitede gönderilebilecek.

WhatsApp​ milyarlarca kişi tarafından tercih edilmesine rağmen, fotoğraf​ gönderme konusunda bazı sınırlamaları bulunuyordu. Daha önce, gönderilen fotoğraflar WhatsApp'ın sunucusunda sıkıştırılıyor ve bu da fotoğraf kalitesinin düşmesine neden oluyordu. Ancak yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılar, gönderdikleri fotoğrafların kalitesini koruyabilecekler.

WHATSAPP FOTOĞRAF KALİTESİNİ ARTIRDI

WhatsApp'ın son güncellemesiyle birlikte kullanıcılara yüksek kaliteli fotoğraf gönderme imkanı sunuluyor. Fotoğrafların kalitesinin düşmesine sebep olan sıkıştırma sorunu, uygulamaya yeni eklenen "yüksek kalite​" seçeneği sayesinde çözüme kavuşmuş durumda.

Henüz test aşamasında olan "yüksek kalite" seçeneği, fotoğraf gönderme işlemi sırasında büyük kolaylık sağlıyor. Artık kullanıcılar, fotoğrafları daha az sıkıştırılarak orijinal kalitesine en yakın haliyle gönderebilecekler. Bu özellik, fotoğraf tutkunları ve profesyoneller için oldukça önemli bir adım olarak karşılanıyor.

'WhatsApp fotoğraf kalitesi düşüyor' sorunu tarihe karışıyor!

WABetaInfo tarafından paylaşılan bilgiye göre bu özellik yalnızca büyük boyutlu bir fotoğraf gönderilirken kullanılabilecek. Ayrıca fotoğraf gönderme sırasında varsayılan olarak "standart kalite" seçili olacak, kullanıcı bunu tercih etmesi durumunda WhatsApp fotoğrafı sunucuda sıkıştırarak gönderecek.

"Yüksek kalite" ayarını seçtiğinde ise uygulama fotoğrafı daha az sıkıştıracak ve kullanıcılar bu sayede orijinal çözünürlüğünü ve kalitesini çok bozmadan karşı tarafa gönderebilecekler.

Bununla birlikte daha yüksek kalitedeki fotoğrafların daha fazla veri tüketebileceğini de dikkate almak gerekiyor. Özellikle sınırlı internet bağlantısına sahip olan kullanıcılar, bu seçeneği kullanırken veri kullanımına etmeliler. Bu arada yeni özelliğin videoları kapsamayacağını belirtmek gerekiyor.

Videoları kalitesini bozmadan orijinal haliyle göndermek isteyen kullanıcılar "Belge" yöntemini kullanabilirler. Bu yöntemde söz konusu video WhatsApp uygulamasındaki "Fotoğraf ve Video" butonunu kullanarak değil, "Belge" butonunu kullanarak gönderiliyor. Böylece uygulama videoya sıkıştırma işlemi uygulamıyor.

Aynı method şimdiye kadar yüksek kalitede fotoğraf göndermek için de kullanılıyordu. Ancak WhatsApp'ın yeni özelliği sayesinde artık buna gerek kalmayacak.

HD fotoğraf gönderme işlevi, Google Play Store'dan Android için WhatsApp beta'nın en son sürümünü ve TestFlight uygulamasından iOS için WhatsApp beta sürümünü yükleyen beta kullanıcılarına sunuldu. Önümüzdeki süreçte genel kullanıma açılması bekleniyor.

Kaynak: WABetaInfo

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

 

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...