Tgrt Haber

WhatsApp gruplar için yılların sorununu çözüyor: Yeni gelenler de her şeyi görecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
24 Ağustos 2023 15:30 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 15:47
WhatsApp gruplar için yılların sorununu çözüyor: Yeni gelenler de her şeyi görecek

WhatsApp, gruplar için geliştirdiği "konuşma geçmişini paylaşma" özelliği ile, yeni üyelerin gruba katılmadan önceki 24 saat içinde gönderilen mesajlara erişmesini sağlayacak.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp​, kullanıcı deneyimini daha da geliştirmek amacıyla yeni bir grup özelliği üzerinde çalışıyor. "Son Konuşma Geçmişini Paylaş" adını taşıyan yeni özellik, gruplara katılan yeni üyelerin, katılmadan önce gönderilen mesajlara erişimini kolaylaştıracak.

24 SAAT ÖNCEKİ MESAJLAR GÖRÜNTÜLENEBİLECEK

WhatsApp'ın gelecek güncellemelerinden birinde aktif hale gelecek olan bu özellik, grup yöneticilerine özel bir seçenek olarak sunulacak.

Yeni bir üye gruba katılım sağladığında, bu özellik otomatik olarak son 24 saat içinde gönderilen mesajları görmesini sağlayacak. Böylece, kullanıcılar grupta konuşulan konulara daha kolay hakim olabilecekler.

Şu anda WhatsApp gruplarına yeni katılan üyeler eski mesajları göremiyorken, WhatsApp'ın kanallar özelliğinde durum farklı. Kullanıcılar uygulama içerisinde bir kanala katılım sağladıklarında, son 30 gün içerisinde yazılan mesajlara, paylaşılan fotoğraflara ve videolara doğrudan erişim sağlayabiliyorlar.

WhatsApp gruplar için yılların sorununu çözüyor: Yeni gelenler de her şeyi görecek

WhatsApp'ın en büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen Telegram'da ise hem gruplarda hem de kanallarda, yeni üyelere sohbet geçmişi açık. Üstelik Telegram herhangi bir süre sınırı olmaksızın, grupta ya da kanalda paylaşılan mesajların ve medya dosyalarının tamamını gösteriyor.

WABetaInfo tarafından paylaşılan habere göre, WhatsApp'ın yeni özelliği şu anda geliştirme aşamasında bulunuyor. Öte yandan Android kullanıcıları WhatsApp'ın beta programına katılım sağlayarak erkenden deneyimleme şansı elde edebiliyorlar. Önümüzdeki haftalarda iPhone kullanıcılarına da sunulması bekleniyor.

Kaynak: WABetaInfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...