Tgrt Haber

WhatsApp'tan dikkat çeken 'IP Adres' kararı: Tek tuşla konumunuzu gizleyecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Türkiye Gazetesi - TGRT HABER
29 Ağustos 2023 12:47 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 12:48
WhatsApp'tan dikkat çeken 'IP Adres' kararı: Tek tuşla konumunuzu gizleyecek

WhatsApp, son zamanlarda kullanıcılarının gizliliğini ve güvenliğini sağlamak için pek çok özelliği hayata geçirdi. Aramalar için yakın zamanda kullanıma sunulan 'Bilinmeyenleri Sessize Al' özelliğinin ardından şimdi de 'IP Adres Koruması' uygulamaya ekleneceği ortaya çıktı.

WhatsApp​, çevrimiçi gizliliği ve güvenliği daha da artırmak için önemli bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Dünya genelinde milyarlarca kullanıcının tercihi olan bu popüler mesajlaşma platformu, kullanıcıların IP adreslerini koruma altına alabilecekleri yeni sistemi test etmeye başladı.

Türkiye Gazetesi'nin aktardığı bilgiye göre, yeni özellik kullanıcıların aramalar esnasında IP adreslerinin WhatsApp sunucularında güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlayacak ve bu sayede daha güvenli bir iletişim deneyimi sunacak.

Mesajlaşmada ise bu özellik kullanılmayacak zira mesaj gönderimi ve alımı esnasında tüm veriler uçtan uca şifreleme teknolojisiyle korunuyor. Aynı teknoloji sesli ve görüntülü aramalarda da işe yarasa da, görünüşe göre WhatsApp, aramalar için ekstra bir gizlilik​ katmanı eklemeyi uygun bulmuş.

KONUMUNUZU MERAKLI GÖZLERDEN KORUYACAK

WhatsApp'ın 'IP Adres Koruma' özelliği, kullanıcıların çağrı verilerine dayalı olarak fiziksel konumlarını takip etmeye yönelik olası girişimlere karşı ekstra bir koruma katmanı sağlayacak.

Sonuç olarak, kullanıcılar gizlilik özelliği aracılığıyla daha güvenli arama​ yapabilecek ve konum bilgilerinin etkili bir şekilde korunmasını sağlayabilecek. Bu gelişmiş koruma, herhangi birinin kesin konumunuzu çıkarmasını önemli ölçüde daha karmaşık hale getirecek.

İnternet üzerindeki cihazların benzersiz tanımlayıcısı olan IP adresi ile kullanıcıların çevrimiçi faaliyetleri takip edilebilir, konumları belirlenebilir ve kişisel verilerini elde edilebilir. Bu nedenle, IP adresinin gizlenmesi özellikle çevrimiçi gizliliğin ve güvenliğinin korunmasında kritik bir rol oynamakta.

WhatsApp'in yeni IP adresi gizleme özelliği, kullanıcıların uygulama üzerinden gerçekleştirdikleri sesli aramalar için kullandıkları IP adresini gizlemelerine olanak tanıyacağı için, insanlar iletişim kurarken daha yüksek bir gizlilik seviyesine sahip olabilecekler.

Kaynak: Türkiye Gazetesi - TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...