Tgrt Haber

WhatsApp Kanallar özelliği, 2 uygulama için daha yolda: İlk görüntüler geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Meta Blog
19 Ekim 2023 15:33 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 15:35
WhatsApp Kanallar özelliği, 2 uygulama için daha yolda: İlk görüntüler geldi

Meta’nın WhatsApp için piyasaya sürdüğü Kanallar özelliği, şirketin diğer iki uygulaması Facebook ve Messenger için de yolda.

Meta​, WhatsApp’ı mesajlaşmanın ötesine taşıdı. Artık sosyal medya uygulamalarına ait birçok özelliği bünyesinde barındıran uygulama, son olarak Kanallar özelliğine kavuştu.

Kullanıcılar WhatsApp​ Kanalları üzerinden takip ettiği yayıncıya ilişkin önemli gelişmelere ulaşabiliyor. Ayrıca kendi kanallarına da yine kolayca oluşturmak mümkün. Yoğun ilgi duyulan Kanallar özelliği WhatsApp’ın ardından iki uygulamaya daha geliyor.

FACEBOOK​ VE MESSENGER​, KANALLAR ÖZELLİĞİNE KAVUŞUYOR

Webtekno.com’un aktardığına göre 18 Ekim’de Instagram, Facebook gibi pek çok sosyal medya platformunun çatı şirketi olan Meta'nın yayınladığı bir blog gönderisinde kanallar özelliğinin önümüzdeki haftalarda Facebook ve Messenger'a da geleceği belirtildi. Özelliğin şu anda sayfalar için test edildiği de ifade edildi. 

 

Öte yandan aynı paylaşımda şu anda kanallar özelliğinin aktif olduğu pazarlardan birinde yer alan sayfa yöneticilerinin, özelliği kullanmaya hemen başlayabileceği ifade edildi. Diğer sayfa yöneticileri ise burada yer alan bağlantıyı kullanarak bekleme listesindeki yerlerini alabiliyor. 

Her iki uygulamada kanal oluşturulup ilk mesaj gönderildikten sonra kanalın bağlı olduğu sayfanın takipçilerine tek seferlik bir bildirim yollanacak. Bu bildirim ile takipçiler kanala katılmaya davet edilecek. 

Kaynak: Meta Blog
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...