Tgrt Haber

WhatsApp çoklu hesap desteğini başlattı! Nasıl kullanılır?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
19 Ekim 2023 12:10 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 12:10
WhatsApp çoklu hesap desteğini başlattı! Nasıl kullanılır?

WhatsApp, uygulama üzerinde birden fazla hesabı kullanmaya izin veren yeni özelliğini yayınladı. Kullanıcılar daha önce, çeşitli korsan uygulamalar aracılığıyla bu işlemi yapıyordu. Şirketin açıklamasında, artık doğrudan WhatsApp'ın çoklu hesabı desteklediği vurgulandı.

WhatsApp​, kullanıcıların uygulama üzerinde aynı anda iki hesabı kullanabilecekleri bir özellik duyurdu. Aylardır test sürecinde olan 'çoklu hesap' (multiple account) desteği artık herkese açık olarak yayınlandı.

Bireysel ve iş için ayrı numaralara sahip olan kullanıcılar, ekstra telefon taşımak zorunda kalıyorlardı. Ya da birden fazla WhatsApp hesabını kullanmaya izin veren üçüncü taraf uygulamalara yöneliyorlardı. Artık bu gibi yöntemlere gerek kalmayacak.

ÇOKLU SIM VEYA ESIM ZORUNLULUĞU

WhatsApp'ın açıklamasına göre ikinci bir hesabı ayarlamak için ikinci bir telefon numarasına ve SIM karta ya da çoklu SIM veya eSIM özellikli bir cep telefonuna ihtiyacınız olacak. Kafa karışıklığı olmaması adına belirtmekte fayda var, aynı telefon numarasıyla birden fazla hesap açılamayacak.

ÇIKIŞ YAPMAYA GEREK YOK

Ayrıca hesaplar arası anlık geçiş imkanı sayesinde, bir hesaba girebilmek için diğerinden çıkış yapmaya gerek kalmayacak. Bu sayede kullanıcılar, iş ve kişisel profillerini daha pratik bir şekilde yönetebilecekler.

WhatsApp çoklu hesap desteğini başlattı! Nasıl kullanılır?

Bu hesapların gizlilik ve bildirim ayarları da birbirinden bağımsız olacak. Örneğin bireysel hesabınızın profil fotoğrafını "Sadece kişilerim" olarak ayarlarken, iş hesabınızın fotoğrafını da "Herkese açık" yapabileceksiniz. Ya da birindeki bildirimleri tamamen kapatıp, diğerininkini aktif edebileceksiniz.

WHATSAPP'TA BİRDEN FAZLA HESAP NASIL AÇILIR?

WhatsApp ayarlarınızı açın, adınızın yanındaki oka tıklayın ve “Hesap ekle” düğmesine basın. Ardından yeni hesabınızda kullanacağınız telefon numarası ve profil fotoğrafı, ad, hakkımda yazısı gibi bilgilerli de ekleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

"SADECE WHATSAPP KULLANIN" UYARISI

WhatsApp resmi bir blog yazısında "Sadece resmi WhatsApp'ı kullanmanızı ve telefonunuzda daha fazla hesap açmak üzere taklit veya sahte sürümler indirmemenizi önemle hatırlatmak isteriz. Mesajlarınızın güvenli ve gizli olması, ancak resmi WhatsApp'ı kullandığınızda mümkündür." uyarısında bulundu.

Kaynak: TechCrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...