Tgrt Haber

WhatsApp uzun yıllar sonra sonunda iPad'lere geldi!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
19 Eylül 2023 12:37 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 12:37
WhatsApp uzun yıllar sonra sonunda iPad'lere geldi!

WhatsApp'ın merakla beklenen iPad uygulaması için beklenen haber geldi. iOS için yayınlanan son beta güncellemesinde iPad desteğine ilişkin ekran görüntüleri paylaşıldı.

WhatsApp​ mobil cihazlarda, Android​ tabletlerde ve bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Fakat iPad​ işletim sistemi iPadOS için şu ana kadar resmi destek sunmuyordu. Artık bu durum değişti.

'WhatsApp iPad' sürümü devreye alındı. WABetaInfo yeni uygulamanın bugünden itibaren iPad App Store'una eklendiği bilgisini paylaştı. Fakat belirtilene göre yalnızca TestFlight aracılığıyla WhatsApp'ın iOS​ beta sürümüne kayıtlı olanlar kullanabiliyor.

TELEFONA İHTİYAÇ DUYMADAN KULLANILABİLECEK

Yeni eklenen eşlik modu sayesinde, telefonunuz internete bağlı değilken bile iPad'inizde WhatsAp'ı bağımsız bir şekilde kullanabileceksiniz. Ve gönderilen veya alınan tüm mesajlar, telefonunuz internete bağlı olduğunda anlık olarak senkronize edilecek.

Bu, telefonunuzun iOS veya Android olması fark etmeksizin tüm iletileri iPad'inizde görmenizi sağlar. Ayrıca, eşlik modunu kullanırken mesajlarınız ve aramalarınız uçtan uca şifreleme ile de korunur. Yani kişisel mesajlarınız ve özel aramalarınız üçüncü kişilerin eline geçme tehlikesi yaşamazsınız.

WhatsApp uzun yıllar sonra sonunda iPad'lere geldi!

Unutulmaması gereken nokta, eşilk modu şu anda beta aşamasında tutuluyor. Yani özelliğin geliştirilme süreci hala devam ediyor. Bu nedenle de bazı özelliklerin düzgün çalışmayabileceğini bilmek gerekiyor.

WhatsApp beta iOS programına katılma hakkına sahipseniz, iPad'inizde WhatsApp'ı kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak TestFlight üzerinden WhatsApp beta'ya erişiminiz yoksa, App Store'da kullanılabilir hale gelene kadar beklemeniz gerekiyor.

MACBOOK UYGULAMASINI DA YENİLEDİ

iPad desteğine ek olarak WhatsApp geçtiğimiz aylarda yeni Macbook uygulamasını da kullanıma sundu. Önceki uygulama WhatsApp Web tabanlıydı ve Mac işletim sistemi macOS​'ta stabil bir performansa sahip olmadığı yönünde eleştiriliyordu. Yeni uygulama ise Mac'te native (yerel) olarak çalışıyor, yani daha stabil bir deneyim sunuyor.

Kaynak: WABetaInfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...