Tgrt Haber

WhatsApp, Mac için yeni uygulamasını piyasaya sürdü: Nasıl indirilir?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WhatsApp Blog
30 Ağustos 2023 11:10 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 11:13
WhatsApp, Mac için yeni uygulamasını piyasaya sürdü: Nasıl indirilir?

WhatsApp, Mac işletim sistemi macOS için yeni uygulamasını piyasaya sürdü. Daha önce beta programı kapsamında sınırlı sayıda kullanıcılarla test edilen uygulama artık herkesin kullanımına açıldı.

WhatsApp​, Mac​ kullanıcıları için tasarladığı yeni uygulamasını piyasaya sürdü. Bu sayede sesli grup aramalarına katılma, mesaj gönderip alma ve ses kaydetme gibi mobilde yapılabilen her şey artık MacBook'ta da yapabilecek..

MacOS​ için WhatsApp uygulaması ilk olarak geçen sene 'Beta' aşamasındayken duyurulmuştu ve şu ana kadar sınırlı sayıda bir kullanıcı kitlesinin test etmesine izin veriliyordu. WhatsApp beta sürecinin tamamlandığını ve artık uygulamayı herkesin kullanabileceğini açıkladı.

Şirket yeni uygulamayı şu ifadelerle duyurdu:

"Mac kullanıcılarının aşina olacağı şekilde yeniden tasarlanan uygulama, WhatsApp'ı büyük ekranda kullanırken daha hızlı çalışmanıza yardımcı olacak. Bir sohbete kolayca sürükleyip bırakarak dosyaları paylaşmanız ve sohbet geçmişinizin daha fazlasını görmeniz de mümkün.

WhatsApp'ı kullandığınız diğer tüm cihazlarda olduğu gibi; Mac için WhatsApp da kişisel mesajlarınızı ve aramalarınızı uçtan uca şifreleme ile tüm cihazlarda gizli tutar."

WhatsApp, Mac için yeni uygulamasını piyasaya sürdü: Nasıl indirilir?

APPLE STORE'DAN İNDİRİLEBİLECEK

WhatsApp'ın verdiği bilgiye göre, yeni macOS uygulaması şirketin resmi internet sitesi üzerinden indirilebilir. Bununla birlikte, yakında Apple'ın Mac App Store adlı uygulama mağazasına da geleceği bilgisi aktarıldı.

Bu uygulama yayınlanmadan önce WhatsApp, Mac cihazlarda kullanılabiliyordu fakat WhatsApp Web​ üzerinden çalışması gerekiyordu. Dolayısıyla bu da internet bağlantısını gerektiren bir seçenekti. Yeni uygulama ise çevrim dışı olsa bile, yani telefonunuz internete bağlı olmasa bile kullanılabiliyor.

Öte yandan WhatsApp macOSuygulamasını kullanmak için iPhone sahibi olmanız gerekmiyor. Android yüklü bir akıllı telefonunuzu bile bağlayabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken; telefonunuzdaki QR kodunu bilgisayara okutmak ve mesajlarınızın senkronize olmasını sağlamaktır.

Kaynak: WhatsApp Blog
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...