Tgrt Haber

WhatsApp reklam mı gösterecek? Kafa karıştıran iddiaya açıklama geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
15 Eylül 2023 11:03 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 11:04
WhatsApp reklam mı gösterecek? Kafa karıştıran iddiaya açıklama geldi

WhatsApp için "reklamsız ve ücretli abonelik modeli" test edildiği veya "uygulamada reklam gösterileceği" iddialarına Meta'dan açıklama geldi. Şirket, söz konusu haberlerin doğru olmadığını ve böyle bir şeyi planlamadıklarını belirtti.

İngiliz gazetesi Financial Times'in "WhatsApp kullanıcılarına reklam​ göstermeye başlayacak" iddiasına WhatsApp​ Üst Yöneticisi Will Catchcart'tan yalanlama geldi.

Catchcart sosyal medya hesabı X'ten yaptığı bir paylaşımda gazetenin haberi paylaştığı gönderisini alıntılayarak, "FT'nin bu haberi yanlıştır. Bunu yapmıyoruz" ifadesini kullandı.

WHATSAPP REKLAMLI MI OLACAK?

Bir yalanlama da Meta​ kanadından geldi. İsmi açıklanmayan bir WhatsApp sözcüsü, Financial Times'e gönderdiği mesajda, "Şirketimizde yapılan her konuşmanın hesabını veremeyiz, ancak bunu test etmiyoruz, üzerinde çalışmıyoruz ve planlarımız arasında böyle bir şey yok" açıklamasında bulundu.

https://twitter.com/wcathcart/status/1702539750123647185

Şu anda WhatsApp reklam göstermiyor ve kullanıcılarından hizmetleri için ücret talep etmiyor. Anlık mesajlaşma uygulaması kurulduğu dönemde ilk yıl ücretsiz olarak hizmet veriyordu. Bu süre dolduktan sonra dolar bazında belli bir ücret talep ediyordu.

Meta, WhatsApp'ı satın aldıktan sonra uygulamayı tamamen ücretsiz hale getirdi. Şirket, WhatsApp dışındaki tüm uygulama ve hizmetlerinde reklam gösteriyor.

Financial Times'in haberinde, yakında bu durumun değişeceği ve WhatsApp ekibinin, sohbet listesinde konuşmaların arasına reklam yerleştirmeyi test ettiği iddia ediliyor. Aynı zamanda WhatsApp için "reklamsız ve ücretli bir abonelik" modelinin de tartışıldığını öne sürüyor.

Ancak hem Meta'dan hem de WhatsApp Üst Yöneticisi Will Catchcart'tan gelen açıklamalar, her iki iddianın da doğru olmadığını gösteriyor.

KANALLAR ÖZELLİĞİNİ KULLANIMA AÇTI

Bu arada WhatsApp, Kanallar özelliğini Türkiye dahil 150'den fazla ülkede kullanıma açtığını da duyurdu. Telegram'daki sisteme benzer şekilde, kullanıcılar sevdikleri futbol takımları, kişiler veya markaların kanallarına katılarak, onlarla ilgili en güncel gelişmelere anlık olarak erişebilecekler.

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...