Tgrt Haber

WhatsApp'ta yeni döneme giriliyor: Hesap olmadan da mesaj atılabilecek, ilk görüntü geldi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WABetainfo
11 Eylül 2023 10:40 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 11:16
WhatsApp'ta yeni döneme giriliyor: Hesap olmadan da mesaj atılabilecek, ilk görüntü geldi!

AB kuralları ile sosyal medya yasası bir kez daha revize edildi. Bu kapsamda, WhatsApp hesabı olmayan üçüncü tarafa uygulama kullanıcıları da mesaj gönderebilecek. Yeni özelliğin ilk görüntüleri test sürecinde ortaya çıktı.

AB​, kısa süre önce Dijital Piyasalar Yasası (DMA) olarak bilinen ve kullanıcılara farklı uygulamalar arasında iletişim kurma zorunluluğunu getiren bir yasayı yürürlüğe aldı. 

Teknoloji şirketlerini etikleyen bu yasadan Meta​ dahil olmak üzere, diğer sosyal medya firmalarını da kapsıyor. Öyle ki WhatsApp​, kurallara uymak için ilk adımı attı.

WHATSAPP'A PLATFORMLAR ARASI MESAJLAŞMA GELİYOR

Google Play Store'da sunulan WhatsApp beta 2.23.19.8 güncellemesi ile WhatsApp'ın yeni düzenlemelere uymak için yeni bir platformlar arası mesaj üzerine çalıştığı ortaya çıktı.

Ekran görüntüsünden de görüldüğü üzere yeni özellik henüz geliştirme aşamasında. Dolayısıyal bu bölüm boş ve sadece üçüncü taraf platformlar arası desteğin geliştirildiğini gösteriyor.

WhatsApp'ta yeni döneme giriliyor: Hesap olmadan da mesaj atılabilecek, ilk görüntü geldi!

Peki bu yenilik ne anlama geliyor, Avrupa Birliği kuralları ne diyor? İşte bilmeniz gerekenler.

AB kurallarında, mesajlaşma platformları arasında hesap kayıt zorunluluğu olmaksızın iletişim kurulması şartı bulunuyor. 

Dolayısıyla WhatsApp'ın yeni güncellemesi ile bu kurala uyulmuş olacak. Kullanıcı, WhatsApp hesabı olmasa bile diğer kişilerle iletişime geçebilecek. 

Örneğin Signal uygulamasını kullanan biri, WhatsApp hesabı olmadan WhatsApp kullanıcısına mesaj gönderebilecek. 

Söz konusu özellikle birlikte kullanıcıların ağ daha geniş olurken, farklı uygulama kullananlar arasındaki iletişimde de engeller kalkmış olacak. 

WhatsApp'ın bu kurala uyup yeni özelliği piyasaya sürmesi için 6 aylık süresi var. Bu zaman diliminde Meta, beklenen desteği getirecektir. Ancak uçtan uca şifreleme ve mesajların korunmasına ilişkin nasıl bir önlem alınacağı da merak konusu.

 

Kaynak: WABetainfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali13 Eylül 2023 06:53

Beni engelleyen birine nasil mı gündeme bilirim

Yaso12 Eylül 2023 22:45

Bence süper olur

Sonraki Haber Yükleniyor...