Tgrt Haber

WhatsApp'tan yeni özellik: Kanal bulmak daha kolay hale gelecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
06 Eylül 2023 11:44 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 11:45
WhatsApp'tan yeni özellik: Kanal bulmak daha kolay hale gelecek

WhatsApp, Kanallar özelliğini aylar önce kullanıma açtı fakat şu anda yalnızca 9 ülkede kullanılabiliyor. Yıl sonuna kadar daha fazla ülkede erişime açılması bekleniyor. WhatsApp, Kanalları daha fazla ülkeye getirmeden önce yeni bir özelliğe daha imza attı. Artık gelişmiş arama filtreleri kullanılabilecek. Peki bu özellik ne işe yarıyor?

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp​, geçtiğimiz aylarda kullanıma sunduğu Kanallar özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Şu anda 9 ülkede kullanımda olan ve yıl sonuna kadar daha fazla ülkeye yayılması beklenen WhatsApp Kanallarına 'filtreleme' özelliği geldi.

Gruplar ve Topluluklar özelliğinden farklı olarak, WhatsApp Kanalları herkese açık çalışıyor. Yani kullanıcılar bir kanala katılmak için kanalın bağlantısına sahip olmak zorunda değiller. Direkt olarak uygulama içerisinden ilgi alanlarına göre yüzlerce kanalı keşfedebiliyor ve katılabiliyorlar.

WHATSAPP KANALLARINA GELİŞMİŞ FİLTRE SİSTEMİ

Anlık mesajlaşma uygulaması, kanal​ bulma sürecini çok daha kolay ve pratik hale getirecek bir özelliğe imza attı. WABetaInfo tarafından paylaşılan habere göre, kullanıcılar artık WhatsApp Kanallarını ülkelere göre filtreleyebilecek, böylece sadece kendi yaşadığı yerde popüler olan kanalları görüntüleyebilecek.

Aynı zamanda kanalları popülerlik düzeyine göre filtrelemek de mümkün olacak. Kullanıcılar, WhatsApp'ın sunduğu gelişmiş arama​ filtreleme sistemi sayesinde 'en aktif', 'popüler' ve 'en yeni' seçeneklerini kullanarak, ilgi alanları ve konumlarıyla ilgili en popüler kanalları keşfedebilecekler.

WhatsApp'tan yeni özellik: Kanal bulmak daha kolay hale gelecek

WhatsApp Kanalları şu anda Şili, Kolombiya, Mısır, Kenya, Malezya, Fas, Peru, Singapur ve Ukrayna'da kullanılabilir durumda. Yeni gelişmiş arama filtreleme özelliğinin ekran görüntüsünde, kanalların kullanımda olmadığı Afganistan, Cezayir gibi ülke isimlerine de yer veriliyor. Bu da özelliğin dünya genelinde yaygınlaşacağını doğruluyor.

Meta​ CEO'su Mark Zuckerberg de daha önceki bir açıklamasında WhatsApp'ın Kanallar özelliğini önümüzdeki aylarda daha fazla ülkede kullanıma sunacağını söyledi. Ancak resmi bir yayın tarihi paylaşmadı.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sənan 8 Eylül 2023 10:15

Azerbaycana gelse yaxşı olar

Sonraki Haber Yükleniyor...