Tgrt Haber

WhatsApp'ın yeni tasarımını çok seveceksiniz!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
01 Haziran 2023 12:39 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 12:40
WhatsApp'ın yeni tasarımını çok seveceksiniz!

WhatsApp mobil uygulamasında yaptığı yeniliklere bir tane daha ekledi. Daha önce üst taraftaki gezinme çubuğunun yerini değiştiren platform şimdi de ayarlar sayfasına el attı.

Sevilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarının hoşuna gidecek bir yenilik yapmak için harekete geçti. Android​ işletim sistemiyle özdeşleşen Material You tasarım​ dilinin WhatsApp'a uyarlanması için çalışmalara başlandı.

Android 12 ile yaygınlaşmaya başlayan Material You, uygulamaların daha kolay kullanılabilmesi ve okunabilir olması için gezinme çubuklarında iyileştirmeler içeriyor. Daha büyük butonlar, iyileştirilmiş işlem düğmeleri, daha dinamik ve kişiselleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü deneyimini de akıllı telefonlara getiriyor.

MATERİAL YOU WHATSAPP'A GELİYOR

Meta, WhatsApp'ı Material You'ya uyum sağlayacak şekilde yeniden tasarlamaya, Android uygulamasındaki gezinme çubuğunun yerini değiştirmekle başladı. Eskiden üst tarafta yer alan Sohbetler, Durum ve Aramalar sekmesi daha kolay kullanım sağlaması amacıyla aşağı tarafta konumlandırıldı.

WhatsApp'ın yeni tasarımını çok seveceksiniz!

Şimdi sırada işlem düğmeleri var. WABetaInfo'nun aktardığına göre WhatsApp'ın ayarlar menüsünde bulunan bildirimler, mesajlar ve benzeri ayarları değiştirmek için kullanılan açma - kapama düğmeleri Material You'ya uyacak şekilde büyütüldü ve eski haline kıyasla daha büyük hale getirildi.

Material You tasarımı halihazırda Gmail, Google Drive, Google Dokümanlar, Çeviri, Google E-Tablolar gibi Google'ın kendi uygulamaları başta olmak üzere birçok uygulamada ve akıllı telefonda mevcut. Android 14 ile birlikte daha fazla yaygınlaşması bekleniyor.

DİNAMİK RENK TEMASI ÖNE ÇIKIYOR

Material You diliyle amaçlanan önemli unsurlardan biri, Android'in daha dinamik ve kişisel olması. Örneğin kullanıcı yeni bir akıllı telefon aldıktan sonra genellikle ilk yaptığı şey duvar kağıdını değiştirmek oluyor. Material You ile birlikte sistem ayarlarındaki ve uygulamalardaki renkler, duvar kağıdıyla dinamik olarak eşleşiyor.

Tabii söz konusu uygulamanın da bunu desteklemesi gerekiyor.

Kaynak: WABetaInfo

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emel 5 Haziran 2023 16:57

Ne gerek var açma kapama düğmesini büyütmeye gereksiz

Sonraki Haber Yükleniyor...