Tgrt Haber

WhatsApp'ı geride bıraktı: Telegram, onlarca yeni özellikle güncellendi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Telegram Blog
05 Şubat 2023 14:30 - Güncelleme : 05 Şubat 2023 14:33
WhatsApp'ı geride bıraktı: Telegram, onlarca yeni özellikle güncellendi

WhatsApp'ın en büyük rakiplerinden Telegram, en az on özellikle güncellendi. Uygulama deneyimi önemli derecede geliştirilirken, premium kullanıcılara da yeni ayrıcalıklar geldi.

WhatsApp​'ın tartışmalı gizlilik​ sözleşmesinden sonra yükselişe geçen Telegram​, sunduğu yüzlerce özellikle kullanıcının beğenisini kazandı.

Giderek kitlesini daha da genişleten Telegram, yakın zamanda büyük bir güncelleme yayınladı. Uygulamaya yeni özellikler gelirken, söz konusu bu özellikler WhatsApp'ı da geride bıraktı.

TELEGRAM YENİ ÖZELLİKLERE KAVUŞTU

Güncellemeyle Telegram kullanıcıları, emoji​ veya herhangi bir animasyonlu çıkartmayı profil resmi olarak ayarlayabiliyor. Bu özellik şu anda hem premium hem de ücretsiz kullanıcıları kapsıyor.

WhatsApp'ı geride bıraktı: Telegram, onlarca yeni özellikle güncellendi

Diğer yandan ödeme yapanlara tüm sohbeti çevirme ayrıcalığı sunuluyor. Telegram Premiun kullanıcıları, yabancı dilde bile olsa tüm mesajları kendi dilinde görüntüleyebiliyor.

WhatsApp'ı geride bıraktı: Telegram, onlarca yeni özellikle güncellendi

Yeni güncelleme ayrıca  Wi-Fi ve mobil veriler için ayrıntılı pasta grafiklerleağ kullanımı hakkında daha fazla bilgiyi de gösteriyor. Sadece bu da değil, aynı zamanda tepkileri daha kolay hale getirmek için çıkartma ve emoji kategorilerine de erişebilirsiniz.

Telegram'ın yeni güncellemesiyle gelen medyayı otomatikolarak kaydetme seçeneğini de artık uygulamada görebilirsiniz. Telegram, medya kaydetmeyle ilgili şöyle diyor:

Medyanın boyutuna, türüne ve hangi sohbetten alındığına bağlı olarak galerinize otomatik olarak ne zaman kaydedileceğini kontrol edebilirsiniz. Bu menü artık istisnaları da desteklemektedir, böylece yalnızca tam olarak istediğinizi kaydedebilirsiniz. Telegram ile her şeyi cihazınızda saklamanıza gerek yok. Medya ve belgeler telefonunuzun deposundan kaldırılabilir ve istediğiniz zaman Telegram bulutunuzdan yeniden indirilebilir,"

Ayrıca güncelleme, ayrıntılı medya izinleri, botlar için sohbet seçimi, Apple ve Google Kimlikleri için yeniden giriş desteği ve yeni etkileşimli emoji özelliklerini de sunuyor.

“Çıkış yapmış kullanıcılar, Apple veya Google kimliklerini kullanarak bir SMS kodu girmeden hızla tekrar oturum açabilirler. 2 Adımlı Doğrulama parolanız varsa, yine de girmeniz gerekir. Telegram sanatçılarından 10 yeni özel emoji paketi olmadan hiçbir güncelleme tamamlanmış sayılmaz. Bu kez, grup ve profil resimleri için özel olarak tasarlanmış birkaç yüz simge ekledik.''

Kaynak: Telegram Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...