Tgrt Haber

WhatsApp’ın sevilen özelliği Messenger için de geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Meta Blog
12 Aralık 2023 09:09 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 09:10
WhatsApp’ın sevilen özelliği Messenger için de geldi

Meta, sohbet uygulaması Messenger için geç kalınan bir özelliği kullanıma sundu. Artık WhatsApp’ta olduğu gibi mesajlar düzenlenebiliyor.

Meta​, sahibi olduğu uygulamalar için sık sık yeni özellikler ekliyor. Instagram​, Facebook ve WhatsApp için son dönemde gelen yenilikler oldukça dikkat çekiciydi.

Şimdi ise Messenger​ için de uzun zamandır beklenen bir özellik devreye alındı. Uçtan Uca Mesajlaşmanın ardından mesaj düzenleme​ özelliği de artık Messenger’e geldi.

MESSENGER’E MESAJ DÜZENLEME DESTEĞİ GELDİ

Meta tarafından yapılan duyuruya göre Messenger kullanıcıları artık attıkları bir mesaj için 15 dakika geçmeden önce düzenleme yapabilecek. Bir süredir WhatsApp’ta da olan bu özelliğin Messenger’e gelmesi çok uzun zaman aldı.

Öte yandan eklenen bu özellik ile küçük hatalar için yeniden mesaj atma zahmeti de ortadan kalkıyor. 

UÇTAN UCA ŞİFRELEME​ DE GELDİ

Mesaj düzenleme seçeneğinden önce Meta, Messenger için Uçtan Uca Şifrelemeyi de uygulamaya getirdi. Uçtan uca şifrelemeyi daha önce milyonlarca kullanıcısı olan anlık mesajlaşma servisi için parça parça ve opsiyonel olarak sunan şirket, süreci yerleşik olarak açık ve standart hale getirerek güvenliği hatırı sayılır oranda artıracak. 

Uçtan uca şifreleme, eğer bilmiyorsanız direkt olarak iki uç arasındaki yolculuğu şifreliyor, bu sayede görüşmeler aktarım sürecinde başkalarının eline geçemiyor. 

Bu konuda yıllar önce bir açıklama yapan Facebook, “Uçtan uca şifreleme altyapısını hemen standart hale getirmek, platformun çok büyük olması nedeniyle kolay değil” demişti. Bu açıdan ciddi şekilde zaman alan süreç, herkes için aktif edilmeye başlanmasıyla oldukça sevindiriyor. 

Kaynak: Meta Blog
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...