Tgrt Haber

WhatsApp'ın yapay zeka sohbet botu ufukta göründü, nasıl çalışacak?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
20 Kasım 2023 11:40 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 11:41
WhatsApp'ın yapay zeka sohbet botu ufukta göründü, nasıl çalışacak?

WhatsApp, kullanıcılarının sohbet ederek veya soru sorarak konuşabileceği bir yapay zeka chatbot sistemi üzerinde çalışıyor. Yeni özellik WhatsApp beta sürümünü kullanan sınırlı sayıda kullanıcının erişimine açıldı.

WhatsApp​ sohbet içinden durum kontrolü ve aramalarda IP adresi koruma gibi, uygulamanın hem kullanım kolaylığını artıracak hem de güvenilirliğini üst düzeye çıkaracak özellikleri geliştirmeye devam ediyor.

Bunlardan en önemlisiyse, halihazırda geliştirilme süreci devam eden yapay zekasohbet botu​ (chatbot). Tıpkı OpenAI'nin ChatGPT'sine benzeyen bu özellik, Meta'nın gerçekçi ve akıcı konuşmalar yapabilen 'Llama 2' dil modelini kullanıcılara açacak.

Üstelik tek yenilik bu değil. Meta ile Microsoft tarafından gerçekleştirilen iş birliği anlaşmasıyla, kullanıcılar doğrudan WhatsApp'ın içinden Bing​ arama motorunu kullanabilecek. Bu sayede merak ettiği konuları uygulamadan çıkmaya gerek kalmadan internetten araştırabilecekler.

WHATSAPP YAPAY ZEKA BOTUNU BETADA AÇTI

WhatsApp'ın yapay zeka sohbet botu uygulamanın son beta sürümünde kullanıma açıldı. Dolayısıyla sınırlı sayıda kullanıcıya bu özelliği deneyimleme fırsatı doğmuş oldu.

WABetaInfo'da yer alan bilgiye göre, sohbet botu WhatsApp'ın ana ekranında sağ alt köşede bulunan "yeni sohbet başlat" butonunun üst kısmına yerleştirildi. Soluk gri bir düğme içinde çok renkli bir daire simgesiyle görünüyor.

https://twitter.com/WABetaInfo/status/1725342388330070358

Snapchat'in 'AI Chatbot' sistemine benzer şekilde, WhatsApp'ın yapay zekası sorduğunuz soruları cevaplayacak. Karşınızdaki bir insanla sohbet ediyor gibi konuşabileceksiniz. Örnek olarak, hafta sonu gezilecek mekan önerileri ya da en iyi 5 kişisel gelişim kitabı gibi tavsiyeler isteyebileceksiniz.

Sohbet botu ayrıca, /imagine istemini yazarak bir metin istemi üzerinden fotogerçekçi görüntüler oluşturabilecek. Örneğin "Sörf yapan bir kedi hayal et" dediğinizde saniyeler içinde isteğinizi yerine getirecek. Tüm bu özelliklerin genel kullanıma ne zaman açılacağı bilinmiyor.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...