Tgrt Haber

WhatsApp'ın yeni özelliğinde ortaya çıktı: Android‘lerde iPhone'dan daha iyi çalışıyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: Türkiye, SamMobile
10 Haziran 2023 16:56 - Güncelleme : 10 Haziran 2023 16:59
WhatsApp'ın yeni özelliğinde ortaya çıktı: Android‘lerde iPhone'dan daha iyi çalışıyor

Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalar, kullanıcıları düşük çözünürlüklü resim ve videolarla baş başa bıraktı. WhatsApp’a kullanıcıların daha yüksek çözünürlüklü fotoğraf gönderme özelliğini test etti. Bu özelliğin Android telefonlarda iPhone'dan daha iyi çalıştığı fark edildi.

Dünyanın en popüler mesajlaşma ağı WhatsApp​ uygulaması her geçen gün yeni özellikleriyle kullanıcılarıyla buluşuyor. Meta​ güncellemeleri sonrası uygulamada bir özellik daha duyuruldu. Artık kullanıcılar WhatsApp’ta bir görüntü göndermek istediğinde, seçilen görüntüyü HD olarak gönderebilecek.

Dosya boyutunun çok büyük olması durumunda isteğe göre Standart Kalite seçilebilecek. HD Görüntü Kalitesi adı verilen özellik sayesinde sohbetler arasında görüntü kalitesi düşmeyecek. İletişim kurulurken fotoğraf gönderilmesi durumunda farklı programlara ihtiyaç duyulmayacak.

ANDROİD​ MODELLERDE DAHA İYİ

Türkiye gazetesinin SamMobile’den derlediği habere göre yeni özellik, Android telefonlarda iPhone​ modellerinden daha verimli çalışıyor. WhatsApp'ın HD fotoğraf gönderme özelliği, iPhone telefonlarda 9,1Megapiksel'e kadar karşılanıyor. Fakat bu veri, Android marka telefonlarda 11 Megapiksel'e kadar yükseliyor. Bu sayede Android model telefonlarda fotoğraflar daha iyi gönderiliyor.

WhatsApp'ın yeni özelliğinde ortaya çıktı: Android‘lerde iPhone'dan daha iyi çalışıyor

TEST AŞAMASINDA

WhatsApp'ın 11 Megapiksel'e kadar görüntü kalitesi sunmasıyla yeni özelliğin Android telefonlarda daha iyi çalıştığı fark edildi. Ancak bu özellik hem iPhone hem de Android cihazlara henüz test aşamasında bulunuyor. Kullanıcıları mest edecek bu özellik üzerinde çalışmalar sürüyor.

HD Görüntü Kalitesi özelliğinin gelmesi durumunda fotoğraf gönderirken iPhone modeller için AirDrop, Android'ler için ise Bluetooth ya da e-posta üzerinden kullanım en aza indirilecek. Öte yandan yeni özelliğin kararlı sürüme geleceği ve herkes için kullanıma açılacağı bilinmiyor.

Kaynak: Türkiye, SamMobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zeka11 Haziran 2023 11:00

Hüseynov

Sonraki Haber Yükleniyor...