Tgrt Haber

WhatsApp’ta bomba özellik: Yeni görüntüler geldi, çok yakında sunulacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WABetainfo
13 Haziran 2023 16:21 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 16:25
WhatsApp’ta bomba özellik: Yeni görüntüler geldi, çok yakında sunulacak

Her platform için yeni özellikler üzerine çalışan WhatsApp, son olarak görüşme sırasında ekran paylaşımını test etmeye başladı. Bu özelliğe ilişkin ilk görüntüler de geldi.

Yeni özellikleriyle her geçen gün daha da işlevsel hale gelen  WhatsApp​, çok yakında Google Meet, Skype ve Zoom’un sahip olduğu özellikle güncellenecek.

WhatsApp’ın yeni özelliği, görüşme sırasında kullanıcıların birbirleri arasında eş zamanlı olarak ekranlarını paylaşmasına imkan sunacak. Yani görüşme esnasında göstermek istediğiniz pek çok dosya veya medya içeriğini konuştuğunuz kişi ile paylaşabileceksiniz.

YENİ GÖRÜNTÜLER GELDİ

Söz konusu özellik halen test aşamasında. Ancak yeni özelliklere ilişkin sızıntıları paylaşan Wabetainfo isimli internet sitesi, Windows Beta için yayınlanan 2.2322.1.0 yapı numaralı güncellemede ekran paylaşma özelliğinin görüntülerine erişmeyi başardı.

WhatsApp’ta bomba özellik: Yeni görüntüler geldi, çok yakında sunulacak

Yukarıda da görüldüğü üzere kullanıcılar, görüntülü arama sırasında ekranlarını paylaşabilecek. WhatsApp’ın bu işlevi, Microsoft Teams’e benzer şekilde çalışacak ve arama sırasında ekranın en alt kısmında listelenecek.

Öte yandan aynı özellik geçtiğimiz haftalarda Android cihazlar için de test edilmeye başlandı. Güncelleme, onu kullanan cihaza ve görüşmedeki katılımcı sayısına bağlı olarak birkaç sınırlamayla ekran paylaşmaya olanak tanıyor. Ancak beta aşamasında olduğu için sınırlı sayıda kullanıcı bu özelliği deneyimleyebiliyor.

META’DAN HEM WHATSAPP HEM INSTAGRAM İÇİN YAPAY ZEKA GÜNCELLEMESİ

NTV’nin haberine göre Facebook'un çatı şirketi Meta​, aylardır süren mali krizin ardından şirket içi düzenlenen bir toplantıda yapay zeka odaklı yeni araçları duyurdu. Whatsapp ve Instagram'a yapay zeka güncellemesi getirilecek.

New York Times'a konuşan şirket çalışanları, Messenger ve WhatsApp için ChatGPT benzeri sohbet botları da dahil olmak üzere, geliştirilen yeni ürünlere göz atıldığını söyledi.

Şirketin Menlo Park'taki genel merkezinde gerçekleştirilen  toplantıda, Baş Teknoloji Sorumlusu Andrew Bosworth, Ürün Sorumlusu Chris Cox ve kurucu ile CEO Mark Zuckerberg'in yeni projelerle ilgili yorumlarını aldı.

Kaynak: Wabetainfo

Kaynak: WABetainfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...