Tgrt Haber

WhatsApp'ta doğrulama kodu tarihe karışıyor: Yeni özellik Android'in ardından iOS'a da geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Wabetainfo
30 Ocak 2024 11:51 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 11:52
WhatsApp'ta doğrulama kodu tarihe karışıyor: Yeni özellik Android'in ardından iOS'a da geliyor

WhatsApp'ın merakla beklenen özelliklerinden 'Passkey', Android yolculuğunun ardından iOS cihazlara da geliyor. Kullanıcılar giriş yaparken artık doğrulama kodları ile uğraşmayacak.

Aktif olarak en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp​, geçen ekim ayında Android​ kullanıcıları için yeni bir özelliği devreye almıştı. "Passkeys" olarak isimlendirilen bu özellik, kullanıcıların WhatsApp girişleri için yeni ve güvenli bir alternatif üretmesini sağlıyordu.

Söz konusu özellik Android cihazlar için gelirken, gözler diğer yandan iOS​ sürümüdeydi. Geç de olsa iOS için de beklenen gelişme yaşandı; WhatsApp'ın iOS beta sürümünde Passkey özelliği göründü.

PASSKEY, WHATSAPP'IN İOS SÜRÜMÜNE GELİYOR

WhatsApp'ın 24.2.10.73 kodlu iOS beta sürümünde ortaya çıkan Passkey, geliştirme aşamasında olsa da şu anda ufukta görüldü. Merak edenler için hemen aktaralım; WhatsApp'ın iOS'taki Passkey özelliği, büyük oranda Android sistemindeki özelliğe benzeyecek.

WhatsApp'ın iOS sürümüne Passkey özelliği eklendiğinde, kullanıcılar iPhone​'da WhatsApp'ı kapatıp açtıklarında daha güvenli ve rahat bir deneyim yaşayacaklar.

WhatsApp'ta doğrulama kodu tarihe karışıyor: Yeni özellik Android'in ardından iOS'a da geliyor

WhatsApp hesabına yeniden erişmek isteyenler, yüz tanıma, parmak izi veya telefon şifresi gibi kimlik doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak hesabını kolayca aktif hale getirebilecek.

Özelliği kullanmak isteyen kullanıcı, sunulacak yeni bir bölüm üzerinden kendi passkey'ini belirleyecek.

Buradaki seçenek, kullanıcıya bırakılacak. Kimi kullanıcılar yüz tarama yöntemini, eski iPhone sahipleri ise parmak izleriyle WhatsApp'a giriş yapabilecekler. Bunlarla uğraşmak istemeyen kullanıcılar ise iPhone ekran kilidi üzerinden de WhatsApp'ta oturum açabilecekler. Özelliğin ne zaman kullanılabilir olacağını yakında öğreneceğiz.

Kaynak: Wabetainfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...